Turkcell’in bir yılı geride bırakan yerli mobil yazılım seferberliği “Geleceği Yazanlar” aradan geçen kısa süre zarfında 33 bin üye sayısına ulaştı. 720 bin kişinin ziyaret ettiği “Geleceği Yazanlar” portalinde 2 bin sayfa eğitim dokümanı ve 20 bin satır kod örneği bulunuyor. Turkcell, uygulama maratonlarıyla desteklediği eğitimler için 1,2 milyon TL’lik katkı sağladı. Eğitimlerini tamamlayan 3 bin 500 kişi ise başarı belgesi almaya hak kazandı.

Turkcell’in, Türkiye’yi yazılım geliştirme alanında daha iyi bir konuma kavuşturmak üzere hayata geçirdiği “Geleceği Yazanlar” projesi, kısa sürede yazılımcıların ve yazılımcı adaylarının bir numaralı başvuru kaynağı oldu.  Yazılımcı ekosistemine katkı sağlamak amacıyla geliştirilen ve isteyen herkesin faydalanabildiği proje 33 bin üyeye ulaştı.    

 

Kuruöz: “Türkiye’nin yerli yazılımcıları artık ‘Geleceği Yazanlar’dan çıkıyor”

 

Turkcell Genel Müdürü Vekili İlker Kuruöz; “Geleceği Yazanlar” projesine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

 

“Dünyada mobil yazılım pazarı bugün artık 30 milyar dolar büyüklüğe ulaştı.Biz de ‘Geleceği Yazanlar’ projesiyle Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusunu yazılım alanına yönlendirmeyi ve Türkiye’nin, her geçen gün büyüyen mobil yazılım pazarında etkin bir oyuncu olmasını hedefledik. ‘Geleceği Yazanlar’, kısa sürede bir yazılım okuluna dönüştü. Türkiye’nin yerli yazılımcıları artık ‘Geleceği Yazanlar’dan çıkıyor. Projenin gördüğü ilginin, Turkcell takımını da daha iyisini yapma yolunda motive ettiğine inanıyoruz.

 

1 milyon saatlik Online eğitim verildi
Gençlere yazılım alanında yeterlilik kazandırmak hedefiyle Turkcell’in 1,2 milyon TL’lik eğitim katkısı sağladığı “Geleceği Yazanlar” platformunda 1 milyon saat online eğitim verilirken 2 bin sayfa eğitim dokümanı ve 20 bin satır kod örneği bulunuyor. Bu süre içinde 720 bin kişinin ziyaret ettiği
http://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr 11 milyon sayfa gösterimine ulaştı. Türkiye’nin genç nüfusunun mobil yazılımcı olmaya yönlendirilmesinin hedeflendiği proje kapsamında 76 bin kilometre yol kat edilerek 50 şehre gidildi ve 67 üniversitede etkinlik düzenlendi.  Eğitim, gelişim, danışmanlık imkânlarının sunulduğu projenin sitesinden eğitim süreçlerini başarıyla tamamlayan 3 bin 500 geliştiriciye toplam 7 bin 200 başarı belgesi verildi. “Geleceği Yazanlar” eğitimlerinde Android, iOS ve Windows Phone gibi milyonlara hitap eden platformlara yönelik uygulama ve yazılım eğitimlerini tamamlayıp mezun olanların sayısı 3 bini aştı. 

 

Turkcell’in iş ortağı olma fırsatı
“Geleceği Yazanlar” eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve yazılım geliştiren gençlere Turkcell ve iş ortaklarının oluşturduğu ekosistem dâhilinde istihdam fırsatları sunuluyor. Yazılımcılar Turkcell iş ortağı olarak üretimlerine devam etmek isterlerse tüm Turkcell kanallarından destek sağlanıyor.

Geleceği Yazanlar hakkında:

·       “Geleceği Yazanlar” projesinden faydalanmak isteyen herkes http://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr platformuna üye olarak portalin sunduğu eğitimlerden yararlanabiliyor ve mobil uygulama geliştirme dünyasındaki gelişmelerden haberdar olabiliyor. 

·       Portalde “Geleceği Yazanlar” üyesi olan katılımcılar birbirlerine soru sorabiliyor, uzmanlar ile iletişime geçerek gün içerisinde destek alabildiği bir soru-cevap bölümü bulunuyor.

·       “Geleceği Yazanlar” portaline üye olan geliştiriciler, proje danışmanlarıyla iletişim kurarak zorlandıkları noktalarda geri bildirim alabiliyorlar. Danışmanlar gerek forumda, gerekse fiziksel etkinlikler sırasında sitedeki katılımcılara yol gösteriyor. Katılımcılardan gelen geri bildirimler ise “Geleceği Yazanlar” ekosisteminin geliştirmesine de yardımcı oluyor.

·       Eğitim modülleri sonrasında uygulanan sınavlarda soruların yüzde 75’ini doğru cevaplandırma kriteri bulunuyor. Süreci başarıyla tamamlayanlar “Başarı Belgesi” almaya hak kazanarak bilgi düzeylerini tescil eden bu önemli belgeye sahip oluyor.

·       Başarılı olanlar yılda 2 kez gerçekleşen “Mobil Yazılım Geliştirme Yeterlilik Belgesi Sınavları”na girmeye hak kazanıyor. Sınavlar İstanbul, Ankara ve Kıbrıs’ta yapılıyor.

·       Proje kapsamında gençlerin geliştirdiği başarılı mobil yazılımlar Turkcell’in uygulama mağazası Turkcell AppMarket üzerinden kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

“Geleceği Yazanlar”dan başarı hikayeleri:

 

·       Maratonda geliştirilen PathPlug projesi farklı beacon modelleri için bir platform sağlıyor, public beta ortamına açılacak olan platform yakın zamanda deneme hesapları ile dünyaya açılacak. Proje ile Tübitak 1512 Girişimcilik Aşamalı programına başvuran ekip 100 bin TL hibe desteği de kazandı. 

·       Maratonda geliştirilen iki proje (Dipublica ve Triplanner) Turkcell iş ortağı olma yolunda ilerliyor, firmalar ile görüşmeler devam ediyor. 

·       Wolony projesi tüm üniversitelere özel uygulamalar çıkararak üniversite öğrencilerinin mobil olarak birbirleriyle etkileşime geçmesini hedefliyor.