14 MAYIS SEÇİMLERİNDE OYUMUZU KULLANALIM!

TEKNOLOJİNİN ŞAPKALARI”NDAN SANDIK BAŞINDA GÖREVLİ OLMAYAN VATANDAŞLAR İÇİN


· OYUMUZU KULLANIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

· OYUMUZA ve SANDIĞIMIZA NASIL SAHİP ÇIKMALIYIZ?

· SEÇİM SONUÇLARINI NASIL ve NEREDEN TAKİP ETMELİYİZ?

GİBİ SORULARA PRATİK YANITLAR…

Gaming İstanbul için Geri Sayım Başladı Gaming İstanbul için Geri Sayım Başladı

 

Banu Zeytinoğlu ve Murat Lostar’ın hazırlayıp sunduğu “Teknolojinin Şapkaları” podcast’i, “Seçim Günü Genel Güvenlik” başlıklı son bölümünü bu Pazar günü gerçekleşecek seçimlere ayırdı! 14 Mayıs’ta sandığa gitmeye hazırlanan vatandaşlar için oy kullanma süreciyle ilgili basit ama kritik bilgilerin aktarıldığı, uyarıların yapıldığı bölümde Zeytinoğlu ve Lostar, sandık başında görevli olmayan vatandaşların haklarına ve oy kullandıktan sonra neler yapabileceğine de değiniyor. “Siber Saldırı ve Siber Güvenlik” başlıklı bir önceki bölümde de paylaştıkları, seçim günü haber yayını yapacak tüm kişi ve kurumlara yönelik uyarılarını yenileyen ikili, doğru ve kesintisiz haber aktarımı için mecraların işbirliği yapması gerektiğini ifade ediyor. İkili, sosyal medyada yer alan sansasyonel ya da yanıltıcı haberlere yönelik önemli uyarıyı da tekrarlıyor ve bu tür haberlere, doğruluğu güvenilir kaynaklar tarafından teyit edilmeden inanılmaması gerektiğini vurguluyor. Herkesi ilgilendiren ve siber güvenliği herkes için anlaşılır kılan “Teknolojinin Şapkaları” yeni bölümleriyle her pazartesi saat 10.30’da Açık Radyo’dan, yayının ardından ise acikradyo.com’da ve Spotify başta olmak üzere farklı platformlarda tüm bölümleriyle podcast serisi olarak dinlenebilir!

Banu Zeytinoğlu ve Murat Lostar “Teknolojinin Şapkaları”nda, her geçen gün hayatımızın daha da büyük bir parçası haline gelen bilgi ve iletişim teknolojileriyle güvenli ilişki kurmanın yollarını en kolay anlaşılır haliyle konuşuyorlar. İkilinin şifreleme, yedekleme, güvenli online alışveriş gibi herkesi ilgilendiren kritik konulara eğlenceli, gündelik bir anlatımla ışık tuttuğu ve hap bilgiler paylaştığı program, her yaştan ve her bilgi düzeyinden teknoloji kullanıcılarına hitap ediyor.

İki eski dostun sohbet havasında geçen eğlenceli programında Banu Zeytinoğlu “halkın sesi” oluyor ve bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanırken hepimizin aklına takılan basit ama önemli soruları soruyor. Türkiye’nin en kuvvetli ve eski bilgi güvenlik şirketinin sahibi Murat Lostar ise bu soruları temel bilgilerle, teknolojik terimlere girmeden ve kolay anlaşılır bir dille yanıtlıyor.  

Her pazartesi sabahı 10.30’da Açık Radyo’da (95.0) yayımlanan “Teknolojinin Şapkaları”nın tüm bölümleri, podcast serisi olarak acikradyo.com’da ve başta Spotify olmak üzere farklı platformlarda kaçıranları ve yeniden dinlemek isteyenleri bekliyor.  
Editör: TE Bilisim