Bu yıl 140 Global Wellness Day elçisi, ana destekçisi ve gönüllüleri, her yaştan insanı dans etmeye adeta yaşam ile dans etmeye davet ediyor. Dans etmenin somut ve soyut yanlarını, 3 temel öneriyle bir araya getirerek #DanceMagenta felsefesini topluluklara yaymayı hedefliyor: Gerçekten dans et, Düşüncelerini dans ettir ve Yaşamla dans et.

PERA 77’DE CAZ VE FUNK DOLU BİR YILBAŞI DENEYİMİ! PERA 77’DE CAZ VE FUNK DOLU BİR YILBAŞI DENEYİMİ!

 

#DanceMagenta ile dans etmek için profesyonel bir dansçı olmanız gerekmiyor, dans etmeyi bilmenize de gerek yok, hatta dans ettiğiniz yer ve zaman da fark etmez. Dans etmek aslında sadece 3 temel adımla başlıyor;

1. Gerçekten dans et: Seçtiğin tarz ne olursa olsun, dans benzersiz bir egzersiz biçimidir. Dans etmek bedenine iyi gelir.

2. Düşüncelerini dans ettir: Rahatlamak için uyguladığın meditasyona dansı ekle. Zihninde dans et. Hayallerini özgür bırak.

3. Yaşamla dans et: Hayatına müziği kat. Bırak müzik sana mutluluk getirsin. Güne müzikle başla, uykuya müzikle dal. Yaşamının ritmini kontrol altına al.

 

Global Wellness Day'in resmi müzik ortağı Myndstream, sağlık ve zindelik için tasarlanmış müzikler yaratan bir platform ve bu yıl #DanceMagenta temasını merkezine alarak, Akademi Ödülü / Altın Küre Ödülü Adayı söz yazarı Taura Stinson ve yapımcı Darien Dorsay ile "Good to You" adlı GWD Marşı'nın küratörlüğünü üstlendi. Güçlü vokalist Brianna Mazzola tarafından seslendirilen ilham verici marş, 10 Haziran, Cumartesi günü yayınlanacak.

 

Myndstream’in CEO’su Freddie Moross; “Myndstream, Global Wellness Day'in müzik ortağı olmaktan gurur duyuyor. Myndstream, dansın getirebileceği canlılığı ve ifade özgürlüğünü yansıtan zamansız bir marş yaratmak için muhteşem söz yazarı Taura Stinson ve yaratıcı ekibiyle iş birliği yaparak bu yılki Global Wellness Day kutlamalarını destekliyor. Müzik, hem bireylerde hem de topluluklarda iyi yaşamayı destekleme ve yükseltme gücüne sahiptir, bu nedenle tüm dünyada eş zamanlı kutlanan Global Wellness Day ile bu projede yer almaktan heyecan duyuyoruz.”

Akademi Ödülü/Altın Küre Ödülü Adayı söz yazarı Taura Stinson; “Hepimiz tek bir mesajla bir araya geldiğimizde kolektif değişimin olacağına kesinlikle inanıyorum! Ne de olsa önce kendimize iyi olmadıkça birbirimize iyi olamayız ve "Good to You" aklımıza, bedenimize ve ruhumuza iyi olmayı hatırlatıyor! Bana böylesine güçlü ve ilham verici bir mesajı paylaşma fırsatı verdikleri için Myndstream ve Global Wellness Day'e çok teşekkür ederim."

Global Wellness Day’in Kurucusu Belgin Aksoy; “Bize göre dans, evrenin senin içinde hareket etmesidir. Dans etmek kendinden çıkmak, dünyayla bir olmaktır. Dans etmek stresten uzaklaşmak, bedenini çalıştırmak aynı zamanda mutluluk saçmaktır” dedi ve ekledi; “Nietzsche der ki… Müziğin sesini duymayanlar, dans edenleri deli sanırlar. Global Wellness Day olarak şunu iyi biliriz: Asıl delilik, iyi yaşamayı seçmemektir. İyi yaşamak zor değildir. Wellness, sadece belli bir gruba ait bir yaşam biçimi değildir. İyi yaşamak, her insanın doğal hakkıdır. Yaşam seçimlerden ibaret. Global Wellness Day, seni bedenin, ruhun ve zihnin için iyi olanı seçmeye davet ediyor. Ufak ancak istikrarlı adımlarla, yaşamında büyük mesafeler kat edebileceğini anlatıyor.”

Belgin Aksoy, GWD'nin 2023 temasını şöyle özetliyor: “Global Wellness Day'in bu yılki teması dans; biz buna #DanceMagenta adını verdik. Çünkü bize göre, yaşamak dans etmektir. Evrenin müziği hiç susmaz. Bu müzikle bir olmayı başarabilenler, mutlu insanlardır. Dans sadece fiziksel bir aktivite değildir. Dans aynı zamanda bir düşünce biçimidir.”

Bu yıl GWD’yi kutlayan yeni ülkeler arasında İbiza, Gana, Belçika, Tanzanya, Bhutan, Seyşeller, Kamerun, Mauritius, Senegal ve Tunus bulunuyor. Düzenlenecek olan tüm etkinlikler üç ana niteliğe sahip olmaya devam ediyor: eğitici, ticari olmayan ve ücretsiz – çünkü Aksoy’un en motive edici inancı, “iyi yaşamın bir lüks değil, bir gereklilik ve hepimizin temel hakkı olduğu” mesajını yaymak.

Diğer birçok uluslararası markanın yanı sıra, Mandarin Oriental Hotel Group, Accor Hotels, ve Chiva-Som her yıl olduğu gibi bu yıl da GWD'yi dünya çapında kutlayıp, desteklemeye devam ediyor. Mandarin Oriental Hotel Group, otellerinde çeşitli iyi yaşam aktiviteleri sunarken, Accor Hotels lüks ve premium otel markalarıyla GWD'yi toplantı sırasındaki meditasyondan sabah tempolu yürüyüşler ve sağlıklı atıştırmalıklara kadar çeşitli etkinliklerle kutlayacak. Tayland'ın önde gelen iyi yaşam oteli Chiva-Som, Katar'daki Zulal Wellness Resort by Chiva-Som ile bir dizi iyi yaşam etkinliğine ev sahipliği yaparak GWD'yi kutlayacak. Ayrıca Tayland ve Myanmar sınırında olan “No Man's Land”e Global Wellness Day Kurucusu, Belgin Aksoy ile özel bir ziyaret gerçekleştirecek. Konuklarına evdeki rutinlerinden seyahatteki rutinlerine sorunsuz bir geçiş sağlamak için merkezine iyi yaşamı alarak tasarlanmış ve yaratılmış olan EVEN Hotels by IHG, sağlıklı yaşamla ilgili çeşitli etkinlikler ve olanaklar sunarak, misafirlerine her konaklama sırasında rahatlatıcı ve yenileyici bir deneyim sunarak Global Wellness Day’i marka çapında kutlayacak.

 

10 Haziran 2023 Cumartesi günü dünyada 170’den fazla ülkede, sadece ücretsiz aktivitelerle gerçekleşecek olan GWD 2023 kutlamalarından bazıları şöyle:

 

Türkiye – Açı Okulları, Koç Okullar, Capitol AVM, Richmond Otelleri, sahibinden.com, Dose Istanbul, Fairmont Quasar Istanbul, Grand Hyatt Istanbul, Hapimag Sea Garden Bodrum, Hilton Istanbul Bosphorus, JW Marriott Marmara Sea, Magna, Mandarin Oriental Istanbul ve Bodrum, Raffles Istanbul, Six Senses Kaplankaya, Kocataş Mansion, ve The Ritz-Carlton Istanbul, Global Wellness Day’ı yogadan zumbaya, sağlıklı beslenme söyleşilerinden dans atölyelerine kadar farklı iyi yaşam aktiviteleriyle kutlamaya hazırlanan markalardan sadece birkaçı. Bir spor giyim markası olan Seamlesstance, Belgrad Ormanı’nda İlker Çağlayan ile sabah yürüyüşü, egzersiz ve meditasyon aktivitesi düzenlerken, Avusturya merkezli Vivamayr’da Atatürk Kent Ormanı’nda Mine Kalpakçıoğlu ile “Sağlık Yürüyüşü” ve “Sağlıklı Beslenme Sohbeti” ile günü kutlayacak.

 

İbiza  İbiza Health and Beauty ve Ibiza Travel ile işbirliği içinde olan Consell d'Eivissa Kamu İdaresi, bu yıl adanın en önemli müzik sahnelerinden biri olan Hard Rock Ibiza’da olağanüstü bir Global Wellness Day kutlamasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Etkinlik, ünlü ve tanınmış isimlerle fitness, Zumba ve BalletFit gibi daha birçok iyi yaşam aktivitelerini ön plana çıkaracak.

 

İsrail  GWD İsrail ekibi, saygın yerel dans stüdyolarıyla birlikte bir dizi dans merkezli etkinlik planlıyor. Ekip, Global Wellness Day ile dansın ve zindeliğin önemi vurgulayarak farkındalık yaratmak amacıyla yerel belediyeler ve devlet kuruluşlarıyla da işbirliği planlamaktadır.

 

İtalya – Bu yıl, FEDERSPA Başkanı Bruno Lanfranco GWD İtalya ekibine katıldı ve onun çabalarıyla, dans okulları ve dans tutkunlarını şehir meydanlarında bir araya getiren Torino Belediyesi ile işbirliğini duyurmaktan memnuniyet duyuyorlar. Bu girişimin bir parçası olarak, Global Wellness Day'in teması #DanceMagenta'nın ruhunu kutlamak için Lindy Hop dansçıları İtalya genelinde 40 farklı şehirde toplanacak. Ek olarak, DavinesGroup ve [comfort zone] markaları, iyi yaşamaya adanmış bu kar amacı gütmeyen günü desteklemek için iyi yaşam ve sağlık ile ilgili bir dizi atölye düzenleyecek.

 

Kenya – Kenya, 10 Haziran 2023'te dördüncü kez Global Wellness Day’i kutlamaya hazırlanıyor. Etkinlik, Nairobi'deki Anzana Bahçelerinde gerçekleşecek ve tüm katılımcılar için zumba, meditasyon ve tamamlayıcı sağlık kontrolleri gibi aktiviteleri içerecek. Aarti Chandarana ile işbirliği içinde, katılımcılara dansın bir egzersiz şekli ve ruh sağlığını iyileştirmenin önemli bir parçası olduğunu hatırlatmak için dans ve zumbayı birleştiren bir saatlik bir fitness dersi düzenlenecek. Etkinlik, sağlık ve sağlıklı yaşamı teşvik etmeyi amaçlıyor ve Kenya'da daha iyi, daha canlı bir toplum yaratmanın önemini vurguluyor.

 

Meksika – Global Wellness Day, Los Cabos, Careyes, Cancun, Oaxaca, Mexico City gibi Meksika'nın çeşitli şehirlerinde kutlanacak. Bu yılki #DanceMagenta temasına istinaden etkinliklerde “Flor De Pina” gibi geleneksel dansların yanı sıra gün doğumu yogası, dans, meditasyon ve doğada macera aktiviteleri yer alacak.

 

Karadağ – Bu yıl, GWD Karadağ ekibi, #DanceMagenta'nın kapsayıcı temasıyla anne adaylarının ve çocukların iyi yaşamını desteklemeye yönelik planlarını geliştirdi. Ekip, tümü katılımcıların fiziksel ve zihinsel sağlığını geliştirmek için tasarlanmış, doğum öncesi yoga seansları, sağlıklı yaşam seminerleri, sanat ve müzik terapisi ve dans atölyeleri dahil olmak üzere birçok iyi yaşam aktivitesi planlıyor.

 

Fas –

 

Yeni Zelanda – 10 Haziran, Cumartesi günü ülke genelinde en az yirmi beş etkinliğe ev sahipliği yapmayı planlayan Yeni Zelanda ekibi, okullar, fitness merkezleri, sağlık kulüpleri, sağlıklı yaşam inzivaları, tatil köyleri, kaplıcalar, termal tatil köyleri ve sağlıklı yaşam eğitimi vakıfları ile bir araya geliyor. Bir çok marka ve mekan, ücretsiz yoga dersleri, kahkaha seansları, açık spor salonu günleri ve fitness derslerinin yanı sıra ev dansı yarışmaları, grup dans seansları ve Zumba dersleri de dahil olmak üzere, bir dizi aktiviteyi #DanceMagenta teması altında sunacak.

 

Sırbistan

 

Güney Kore

 

İsveç – Myråsskolan ile birlikte, Borås ilkokulu ve şehirdeki diğer tüm okullar, çocuklar için Global Wellness Day etkinliği düzenlemeleri için teşvik edilecek. 10 Haziran'a kadar olan haftalarda beslenme, fiziksel aktiviteler ve çevre konulu atölye çalışmaları yapılacak. Ayrıca basit adımlardan oluşan özel bir dansın koreografisi de hazırlanarak, Borås şehri çevresindeki 10 farklı okulda tüm çocuklara bir Flashmob dansı öğretilip, Global Wellness Day’i kutlamalarına katılımları sağlanacak.

 

İsviçre – Four Seasons Hotel des Bergues, Fairmont Le Montreux Palace, Grand Resort Bad Ragaz, Glion Institute ve Hôpital de la Tour gibi birçok seçkin marka ve mekan, İsviçre'de çeşitli Global Wellness Day kutlamalarına ev sahipliği yapacak. Kutlamalar, ses kase meditasyonu, özel vitamin kahvaltısı, organik çay atölyesi ve Latino, Salsa ve Bachata'nın canlı ritimlerini içeren dans seansları gibi çok çeşitli iyi yaşam aktivitelerini içerecek.

 

Tayland – Tayland'ın önde gelen iyi yaşam tesislerinden biri olan Chiva-Som, Katar'daki Zulal Wellness Resort by Chiva-Som ile bir dizi iyi yaşam etkinliğine ev sahipliği yapacak. Ayrıca Tayland ve Myanmar sınırındaki köyde mülteci olarak yaşayan birçok kabileye Global Wellness Day’in Kurucusu Belgin Aksoy ile genel ve tıbbi yardım da götürülecek. Bunun yanı sıra Sindhorn Kempinski, Capella Bangkok, Pullman G, Four Seasons, The Standard, Santiburi Koh Samui, SAii Koh Samui Choengmon, SAii Laguna Phuket ve SAii Phi Phi Island Village gibi birçok marka 10 Haziran, Cumartesi günü GWD'yi plaj temizliği, sabah dans seansı, sağlıklı kahvaltı, gün doğumu meditasyonu, sağlıklı yemek pişirme atölyesi, fitness, Thai Dansı dersleri, çocuk yogası ve daha birçok aktivite ile kutlayacak.

 

BAE –

 

ABD – Four Seasons Hotel Baltimore, 10 Haziran Cumartesi günü her yıl düzenlediği “Kanseri Yenmek için Koş” etkinliğinin ikincisini düzenleyecek. 5 kilometrelik rota, kanser araştırmaları ve kaynakları için fon toplarken, Baltimore'un doğal güzelliğini ön plana çıkarıyor. Gelirin %100'ü, Johns Hopkins Medicine Kimmel Kanser Merkezi'nin Pediatrik Onkoloji Bölümü ve kanserden etkilenen genç yetişkinler için özel bir destek topluluğu olan Ulman Vakfı'nı bağışlanacak. Ayrıca, 10 Haziran Cumartesi günü Beverly Hills'deki Four Seasons Hotel Los Angeles'ta Alo Yoga Elçisi eşliğinde helikopter pistinde kutlama yoga ile başlayacak, ardından sağlıklı bir öğle yemeği ve mini sağlıklı yaşam aktiviteleri ile devam edecek. Florida, New York, Maine ve New Hampshire merkezli Opal Spa'lar, ücretsiz Zumba dersleri, dans ile farkındalık uygulamaları, eşsiz meditasyon egzersizleri, ve Binaural ve Theta Wave Therapy, sandalye masajı, Theragunlar ve Therabody jetleri ile dinlenme istasyonu sunacak. Konuklarına evdeki rutinlerinden seyahatteki rutinlerine sorunsuz bir geçiş sağlamak için merkezine iyi yaşamı alarak tasarlanmış ve yaratılmış olan EVEN Hotels by IHG; Global Wellness Day kutlamalarını Colorado, New York, Washington, Minnesota, Maryland, Florida, Texas, Georgia, Oregon ve Michigan'daki otellerinde yoga, fitness, açık hava oyunları, sağlıklı yemek pişirme atölyeleri ve daha birçok çeşitli iyi yaşam etkinlikleri sunacak.

 

Dünyanın dört bir yanında Global Wellness Day’in 10 Haziran, Cumartesi günü nasıl kutlandığını izlemek için #globalwellnessday ve #dancemagenta hashtag'lerini takip edin. 
Editör: TE Bilisim