Her türlü korsan yayını satmak, dağıtmak ve satın almak suç olacak. Korsan yayın satanlar adi hırsızlık kapsamına alınacak ve 10 seneye kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. Sadece Bakanlık bandrollü ya da izinli yayınlar satışa sunulacak ve halka fahiş fiyatla satışa çıkması yasaklanacak. Alt ve üst limitler devlet tarafından belirlenecektir.

TV dizileri 45 dakikayı aşamayacak. Diziler en az 6 ay önceden 13 bölüm olarak TV kanalları ile anlaşmasını yapacaktır. Diziler bölüm olarak yayına girmeden 3 ay önce çekimlerine başlanacaktır.

TV ve sinema sektöründe her çalışanın sigortası eksiksiz yapılacak. Sigortasız set işçisi çalıştıran yapımcı yüksek cezalara maruz kalacaktır.

Sinema, TV ve Dizi sektöründeki herkes emeklilik hakkı kazanacaktır.

Alt limit 1 milyon, üst limit 100 milyon TL. olmak üzere her sene 250 sinema filmine Bakanlık desteği verilecektir.

Kültür Bakanlığı her il, ilçe ve kasabada sinema işletmeleri açacak ve bu işletmelerde çalışan eğitimli personel alımlarını gerçekleştirecektir.

Hollywood ve Bollywood’un ardından dünyada sinema kültürünün 3. Sacayağı olarak Yeni Yeşilcam Şehri kurulacaktır. Bu şehirde çalışacak ve dünyanın her yerinden sinema sektörüyle alakalı 1 milyon insanın yaşayabileceği dev bir şehir kurulacaktır. Bu şehirde dev sinema stüdyoları, platoları, sinema okulları kurulacak. Kurulmasına teşvik verilecektir. Türk Ulusal TV kanallarına bu şehirde ücretsiz arazi ile binalarının bu merkeze taşınmasına teşvik verilecektir.

Dünya çapında “Altın Bozkurt” adı altında sinema eserlerine ve çalışanlarına ödüller verilecek ve Türk Sinema'sı prestijli bir konuma çekilecektir

Geleceğin sinema dünyasının kalbi Türkiye Cumhuriyeti olacaktır.

Dünyanın Kültür Ülkesi " Türkiye Cumhuriyeti " olacaktır.


Hayır bu bir rüya değil.
Bu bir ülkü!
Bu geç kalınmış değerlerin vatana tekrar geri sunulmasıdır. Atatürk Türkiye’sinde Kültür Bakanlığı'nın yapacağı işleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak manifesto şeklinde şimdiden veriyorum. Bu sözleri söyleme gücünü nereden mi alıyorum? Türkiye Cumhuriyeti kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyorum. Onu bu milletin Hadisi ( Kurtarıcısı ) olarak gönderen Allah'ımdan alıyorum. Yüce Türk Milleti en güzeline layıktır. Bende bir sinemacı ve Ata Dedem Atatürk’ün bir evladı olarak elimden geleni son haddine kadar yapacağıma and içiyorum!

Bu bir rüya değil.
Bu bir Ülkü!
Bu Atatürk devrimlerinin bir devamı. Bu böyle olacak!
Bunu bizi yaratan Allah'ımdan canı gönülden diliyorum. Ben olsam da olmasam da, Atatürk Cumhuriyeti Kültür Bakanı'nın yapacaklarının sadece bazıları bunlar. Ve ben şimdiden Atatürk Türkiye’sinin Kültür Bakanlığı'na adayım.

Gereğini yapmak üzere de her zaman hazırım.

İbrahim ERGÜL
[email protected]