“Ben bir başkasıdır” fikri etrafında şekillenen atölyede David Leon katılımcıların içlerindeki yaratıcılığı keşfetmelerini sağlayacak bir yol izlemeyi hedefliyor. Yaratım sürecinde derin bir keşif yolculuğuna çıkılacak atölye dahilinde kişinin hayat hikayesinin yazarlığında nasıl bir rol oldığı da temel sorular arasında olacak.

David Leon, aynı zamanda son projesi olan “D’amour(s)” (Aşklar) isimli oyununun yazım sürecine İstanbul’da devam edecek. İstanbul’da bulunduğu sürede ‘aşk’ ve ‘arzu’ gibi kavramlar etrafında katılımcılarla bir dizi görüşme de gerçekleştirecek.

29 Mart Perşembe saat 19.15’te Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek etkinliğe David Leon ana konuşmacı olarak olarak katılıyor. Söyleşinin moderasyonunu Mark Levitas yapıyor. Söyleşinin ilk kısmında Mark Levitas David Leon’un oyunlarından da örnekler vererek yazarın oyun yazarlığı anlayışı üzerine ve yazarın yazma yolculuğunu çağdaş tiyatro içerisinde değerlendiren bir sunum yapacak. Sunumdan yola çıkarak David Leon’a yönelteceği soruların ardından söyleşi seyircinin de sorularıyla katılımına açık hale gelecek.

*Etkinlik ücretsiz olup rezarvasyon gerekmektedir.
Rezervasyon Linki: https://www.inscription-facile.com/form/icRc96wAFimo0sy8XkIR


David Leon Hakkında

Paris ve Montpellier Konservatuarları’nda Ariel Garcia Valdes, Laurence Roy, Dominique Valadie and Catherine Hiegel’den eğitim alan David Leon, aynı zamanda oyuncu ve eğitmen kimliğiyle de ön plana çıkıyor. David Leon’un oyunlarında ‘çocukluk’, ‘aile’, ‘delilik’ ve ‘dil’ gibi temalar önemli bir izlek oluşturuyor. David Leon’un alışılmışın dışında bir oyun yazma süreci var.

“Un Batman dans ta tête”, “Père et Fils”, “Un jour nous serons humains” ve “Neverland” gibi oyunları Fransa’nın tiyatro alanındaki en önemli yayınevi Éditions Espaces 34 tarafından yayınlanan David Leon’un alışılmışın dışında bir oyun yazma süreci var. Oyunlarında bir çok değişik sesi bir araya getiriyor ve seyirci için alımlama süreci bir yapbozun parçalarını bir araya getirmek gibi oluyor. Leon’un oyunlarını okumak ve izlemek kafa karıştırıcı, şaşırtıcı ve tuhaf bir serüven olarak nitelendirilebilir.