KALKÜTA USULÜ TAVUK

MALZEMESİ:

1 kg tavuk göğüs eti
1/4 su bardağı yoğurt 
3 diş sarımsak (dövülmüş) 
1 çay kaşığı acı kırmızıbiber 
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber 
3 çorba kaşığı limon suvu 
4 çorba kaşığı) tereyağı 
1 çay kaşığı tuz 
6 taze soğan (kıyılmış) 

HAZIRLANIŞI:

Tavuğun göğüs etini birkaç yerinden çatala deldikten sonra parçalara ayırın. Büyükçe bir kaba koyun. Diğer tarafta yoğurt, sarımsağın 2/3'ü, acı kırmızıbiber, tatlı kırmızıbiber ve limon suyunun yarısını karıştırın. Bu karışımı tavuk parçalarının üstüne döküp, parmaklarınızla ovarak iyice yedirin. Kabın üstünü örtüp, tavuk parçalarını 4 saat kadar bekletin. 

Daha sonra bir tencerede tereyağın yarısını (2 çorba kaşığı) orta ateşte eritip tavuk parçalarını ekleyerek 15 dakika kızartın. Her yanlarını iyice kızarttıktan sonra tuzu serpin. Ateşi iyice kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 10-15 dakika, tavuk parçaları yumuşayıncaya kadar pişirin. Sosun yarısına kadar çekmesini sağlamak için tencerenin kapağını açıp, 10 dakika daha pişirerek sosunun koyulaşmasını sağlayın.

Bu arada küçük bir tavada kalan 2 çorba kaşığı tereyağını orta ateşte eritip, kalan sarımsağı koyarak 1-2 dakika sürekli karıştırarak kızartın. Kıyılmış taze soğanları da ekleyip, arasıra karıştırarak 4-5 dakika daha soğanlar sararıncaya kadar kızarttığınız karışımı ateşten alıp, tavuk parçalarının üstüne dökün. Kalan limon suyunu da üstüne serpip, birkaç dakika daha pişirmeye devam edin. Tencereyi ateşten alıp pilavla birlikte sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun