Dünyanın önemli küresel sorunlarına çözüm aramak amacıyla 2017 yılından bu yana düzenlenen TRT World Forum’un geçen sene ilk defa hayata geçirdiği “NEXT by TRT World Forum”, bu sene de 20 Haziran Salı günü İstanbul’da gençleri bir araya getiriyor. Alanında fark yaratmış dünyaca ünlü genç isimlerin günümüzün en kritik sorunlarına değinecekleri uluslararası etkinlik, gençlerin bir araya gelerek sürdürülebilir bir etki oluşturmalarını teşvik ediyor.

Alanında uzman genç gazetecilerin, akademisyenlerin, sivil toplum örgütü üyeleri ve girişimcilerin seslerini duyurup fikir alışverişinde bulunduğu, daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir geleceği şekillendirmeleri için günümüzün en kritik sorunlarına değinebilecekleri uluslararası bir platform olan “NEXT by TRT World Forum”un ikincisi bu yıl 20 Haziran Salı günü İstanbul’da düzenlenecek. Geçen sene Türkiye ve yurt dışından 1000’in üzerinde genci bir araya getiren ve uzay turizminden sürdürülebilir iş modellerine, NFT atölyesinden teknolojiye kadar pek çok konunun tartışıldığı etkinlikte, bu yıl da günümüzün en merak edilen sorularına yanıt aranması hedefleniyor.

 

Bugünün ve geleceğin en merak edilen soruları soruluyor

20 Haziran Salı günü Zorlu PSM’de gerçekleşecek olan etkinlikte medya, teknoloji, gezegen, ticaret, liderlik, spor, eğitim, seyahat, kolektif hareket ve erişilebilirlik temaları işlenecek. Birbirinden ilginç panellerin yanı sıra fuaye alanında yapay zeka ve VR deneyimleri, özel konuklarla söyleşiler, sosyal medya köşesi ve atölye alanları katılımcılarla buluşacak. Türkiye ve yurt dışından alanında uzman pek çok ismin katılacağı etkinliğin konuşmacıları arasında Zindagi Vakfı Kurucusu Shehzad Roy, Beyaz Saray Çevresel Adalet Danışma Konseyi'nin en genç üyesi olan Jerome Foster II, Eğitim Savunucusu ve Başkan Danışmanı Zuriel Oduwole ve Green Generation Initiative Kurucusu Elizabeth Wathuti ön plana çıkıyor.

 

Gençlere NFT’den metaverse pek çok deneyim sunulacak

“NEXT by TRT World Forum”da geçen sene olduğu gibi bu sene de birbirinden özel atölyeler düzenlenecek. VR illüstrasyonu, oyun tasarımı, sürdürülebilir sanat, trend içerik üretimi ve e-ticaret atölyeleri ile katılımcılara kapsamlı öğrenme ve uygulama deneyimleri sunulacak.

 

Güney Kore'den yeni bir akım! Güney Kore'den yeni bir akım!
20 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek olan “NEXT by TRT World Forum”a kayıtlar https://next.trtworldforum.com/ adresinden yapılabiliyor. 
Editör: TE Bilisim