CEVİZLİ AMERİKAN KUKİ

MALZEMESİ


 1 su bardağı iri taneli yulaf ezmesi 
 1 su bardağı kepekli un 
 1 adet yumurta (oda sıcaklığında) 
 2 yemek kaşığı bitkisel margarin 
 1 su bardağı tozşeker 
 1 paket vanilya 
 1 paket karbonat 
 1 çay kaşığı tepeleme toz tarçın 
 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 
 2 çorba kaşığı damla çikolata 
 2 çorba kaşığı kuru çekirdeksiz üzüm 


HAZIRLANIŞI

Derin bir kabın içine önce oda sıcaklığındaki yumurta ve toz şekeri koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika, krema kıvamına gelinceye dek çırpın. Yulaf ezmesiyle beraber kepekli unu ilave edin. Çırpmaya devam ederken vanilya, tarçın ve kabartma tozunu da katın. Ceviz içi, damla çikolata ve kuru üzümü ilave edip tüm malzemeyi kaşıkla birbirine iyice yedirin. Eritilip ılıtılmış margarini de katarak, hamuru yoğurmaya başlayın. Yumuşak haldeki hamurdan ister bir kaşık yardımıyla parçalar alıp fırın kağıdı serili tepsiye dizebilirsiniz. İsterseniz de hamurun tamamını kağıt serili tepsiye boşaltıp yayarak gevrek kurabiyelerinizi hazırlayabilirsiniz. 

Eğer hamurun tamamı tepsiye yayılacaksa, yayma işleminin ardından bıçakla istenen büyüklükte dikdörtgen veya baklava şekilleri verilerek kesmeniz tavsiye edilir. Böylece kurabiyeler piştikten sonra kesim noktalarından rahatlıkla kırılıp ayrılabilir.

Önceden ısıtılmış fırına konan ve 150 derecede 15 dakika kadar pişirilen kurabiyelerin üzerleri hafif kahverengi olunca fırından alınır. Kurabiyeleri soğudukça sertleşeceğinden birbirinden ayrılma işlemi tam soğumadan yapılmalıdır. Ağzı kapalı bir kapta muhafaza edildikleri takdirde uzun süre bayatlamadan dayanır.

Afiyet Olsun