Türkiye’nin mobil oyun geliştirme odaklı ilk eğitim programı olan, Geleceği Yazanlar Mobil Oyun Atölyesi ilk mezunlarını verdi. 6 hafta süren atölyede, yerli ve yabancı uzmanlar ile bir araya gelen 11 takım, kendi oyunlarını geliştirdi.

 

Eylül 2013’te mobil yazılım seferberliği hedefiyle başlayan Turkcell Geleceği Yazanlar Projesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Laboratuvarı’nın birlikte ortaya koyduğu Geleceği Yazanlar Mobil Oyun Atölyesi, “Takımını kur, Eğitimi al, Oyununu yap!” sloganıyla yola çıktığı 6 haftanın ürünlerini, Turkcell üst yönetimi, yatırımcılar, dağıtımcılar ve eğitmenlerin katıldığı kapanış töreninde görücüye çıkardı.

 

6 haftada, 11 oyun geliştirdiler, yabancı uzmanlardan ders aldılar

8 Mart’ta başlayan programa, 396 başvuru arasından yapılan değerlendirmeler sonrasında 35 katılımcı kabul edildi. Katılımcılar 11 takım halinde, 6 hafta boyunca tasarımdan pazarlamaya geniş bir yelpazede dersler aldılar. Bir yandan da kendi oyun fikirlerinin ilk oynanabilir deneme sürümlerini geliştirdiler. Atölye süresince yerel sektörün öne çıkan isimlerinin yanı sıra; Rami İsmail, Artur Roszczyk, Doru Apreotesei ve Adam Russell gibi oyun alanında dünyaca ünlü isimler bizzat gelerek metodoloji ve vizyon dersleri verdiler.



Başarılı projelere Turkcell desteği

Oyun fikirlerinin ve deneme sürümlerinin tanıtıldığı kapanış töreninde, Turkcell ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin yaptığı açılış konuşmalarının ardından takımlar oyunlarını sundular ve başarı sertifikalarını aldılar. Törene katılan yatırımcı ve danışmanlar ise oyunları deneme fırsatı buldular. Turkcell, oyun geliştirme ve eğitimine verdiği desteğin dışında, sektörü canlandırmak için başarılı ürünleri T-Market’e yükleyerek, kullanıcıların beğenisine sunacak. Ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi 2014-2015 eğitim döneminde açacağı, Türkiye’de bir ilk olan ‘Oyun Tasarımı’ yüksek lisans programının duyurusunu yaparak, eğitime yatırımın önemini vurguladı.

 

Sırada projeleri hayata geçirmek var!

6 haftanın sonunda yatırım, pazarlama ve dağıtım desteği alması adına yatırımcı ve danışmanlar ile buluşturulan projeleri sırada uygulama aşaması bekliyor. 6 aylık yeni bir dönem ile devam edecek Geleceği Yazanlar Mobil Oyun Atölyesi, aynı zamanda programda verilen eğitimlere yönelik bir kitap çıkarmayı hedefliyor.