Hücre fizyolojisindeki temel süreci ve moleküllerin nasıl doğru zamanda doğru yere gönderildiğini ortaya çıkaran bu keşif hücre içinde ve dışında maddelerin nasıl taşındığının anlaşılmasına olanak tanıyor.
Keşif, beyinde çeşitli hormonların ve bağışıklık sisteminde de sitokinlerin salgılanması için gerekli sinyallerde kesecik füzyonunun kontrol edilmesi gibi belirli bazı tıbbi süreçlerde büyük önem taşıyor. Kesecik ulaşımının sekteye uğraması ya da hatalı yapılması, çok sayıda nörolojik rahatsızlığın yanı sıra bağışıklık sistemi hastalıklarına yol açıyor.
James E. Rothman:
ABD'nin Massachusetts eyaletinde 1950'de dünyaya gelen Rothman, 1976 yılında Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1978 yılında California'daki Stanford Üniversitesi'nde hücrelerdeki kesecikler üzerinde çalışmaya başlayan Rothman, 2008 yılından bu yana Yale Üniversitesi'nde Hücre Biyolojisi Bölümü'nün başkanlığını yürütüyor.
Randy W. Schekman:
ABD'nin Minnesota eyaletinde 1948'de doğan Schekman, 1974'de Stanford Üniversitesi'nden mezun oldu. Üniversite yıllarında 1959'da Nobel Ödülü'nü kazanan Arthur Kornberg ile çalışan Schekman, 1976 yılından bu yana Berkeley'deki California Üniversitesi Moleküler ve Hücre Biyolojisi Bölümü'nde profesör olarak görev yapıyor.
Thomas C. Südhof:
Almanya'nın Göttingen kentinde 1955'te doğan Südhof, Georg August Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra 1982'de sinir sistemi kimyası üzerine doktorasını tamamladı. 1983'te ABD'nin Dallas kentindeki Texas Üniversitesi'nde çalışmaya başlayan Südhof, 1985'te Nobel Tıp Ödülü'nü paylaşan Michael Brown ve Joseph Goldstein'ın öğrencisi oldu. Südhof, 2008 yılından bu yana Stanford Üniversitesi Moleküler ve Hücresel Tıp bölümünde profesör olarak görev yapıyor.
Gaming İstanbul Kapılarını Açtı
Gaming İstanbul için Geri Sayım Başladı
Türk oyun şirketi, bağımsız geliştiricilerin...
Evinizde Siber Güvenliği Sağlamanın Yolları
Beylikdüzü'nde çocuklar teknolojiyle buluşuyor!
“Teknolojinin Şapkaları”ndan Seçim Güvenliği!
Yeni Nesil Yapay Zekâ – GPT4 günlük hayatı...
“Teknolojinin Şapkaları” afet dönemine...
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!