Turkcell’in yerli mobil yazılım seferberliği Geleceği Yazanlar, yazılım üretimini teşvik etmek üzere Geleceği Yazanlar Uygulama Maratonu’nu düzenliyor. Etkinliğe katılmak isteyen geliştiriciler 13-30 Mart 2014 tarihleri arasında başvurularını yapabilecek.

İlk aşamayı geçen adaylar ile 5-6 Nisan’da yapılacak Kod Geliştirme Etkinliği’nin ardından, aday eleme ve geliştirme çalışmaları 14 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleşecek finale kadar sürecek.

Maraton’da en iyi uygulamayı geliştiren ve Turkcell İş Ortağı olma potansiyeline sahip ekip Silikon Vadisi’ni ziyaret etme hakkı kazanacak. Bunun yanı sıra dereceye girenlere akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlar hediye edilecek.

 

Turkcell’in mobil uygulama geliştirmeye ilgi duyan gençleri geleceğin mesleğine hazırlamak üzere başlattığı yerli mobil yazılım seferberliği “Geleceği Yazanlar”da Uygulama Maratonu heyecanı başlıyor. 5 ayda 15.000 kişinin üye olduğu ve ilk mezunlarını veren proje kapsamında şimdi de uygulama maratonu düzenleniyor. Mobil Uygulama Maratonu’na katılmak isteyen yazılımcılar 13-30 Mart 2014 tarihleri arasında başvurularını Geleceği Yazanlar üzerinden (https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/maraton) yapabilecek. 

 

Başvuru sonucu ilk elemeyi geçen ekipler 5-6 Nisan’da gerçekleşecek Kod Geliştirme Etkinliği’nde bir araya gelerek “Teknoloji ile İyileşen Yaşamlar” başlığı altında Ulaşım, M2M, Eğitim, Sağlık, Mobil Finans, İş Dünyası ve Sosyal Sorumluluk alanları öncelikli olmak üzere mobil yazılımlar geliştirmeye başlayacaklar. Mobil ekosistemin önde gelen isimlerinden oluşan danışmanlarla da burada tanışacak ekipler, süreç boyunca danışmanlarla birebir çalışma şansına sahip olacaklar.

 

En iyi uygulamayı geliştiren ekip Silikon Vadisi’ne gidiyor

 

Ekipler, kendilerine atanan danışmanlarla haftalık olarak görüşecek ve geliştirme süreçleri ile ilgili yön alacaklar. Aynı zamanda eğitimlere katılacak ve ekosistemin önde gelen isimleriyle bir araya gelecekler. 9 Mayıs 2014’te Turkcell ve ekosistemin değerli isimlerinden oluşan jüri finale kalmaya hak kazanan 10 ekibi belirleyecek.

 

Geleceği Yazanlar Uygulama Maratonu’nun finali ise 14 Mayıs 2014’te gerçekleşecek. Türkiye’ye ve sektöre ekonomik ve sosyal değer yaratan en başarılı 5 ekibe akıllı telefon, bilgisayar, tablet ve tanıtım desteğinden oluşan hediyeler verilecek. Bunun yanı sıra etkinlik katılımcılarına, sektörü deneyimlemek ve vizyon kazandırmak için yer alan şirketlerde ve Turkcell’de iş ve staj imkanları sunulacak. Maratonda en iyi uygulamayı geliştiren ve Turkcell İş Ortağı olma potansiyeline sahip ekip ise Silikon Vadisi’ne giderek dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerini ziyaret edecek ve Turkcell iş ağında bulunan şirketlerle görüşme şansına sahip olacak.

 

Başvuru için :

https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/maraton

Editör: TE Bilisim