Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda Türk milletini Milli Mücadele'ye çağırma hedefiyle kurulan Milli Mücadele Partisi, kuruluş amaçları ve hedefleriyle ilgili bir basın açıklamasında bulundu. 

Milli Mücadele Parrtisi'nin bildirimi şöyle:


Milli Mücadele Partisi 24 Kasım 2014 tarihinde resmen kuruluşunu ilan etmiştir.

Partimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi geçmişindeki herhangi bir partinin uzantısı ya da düşmanı değildir. Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurduğu meclis çatısı altında,  vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü unutan, hak hukuk ve adalet sistemini çökerten,  ülkesinin ve halkının menfaatlerini gözetmekten uzak siyasi ve idari yönetime artık dur demek üzere HALK tarafından kurulan HALKIN Partisidir.

İşçisiyle işsiziyle, memuruyla emeklisiyle, esnafıyla sanatçısıyla, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, her meslekten, her kesimden Yüce Türk Milleti’nin büyük desteğini arkamıza alıp, tek yumruk tek yürek olarak, yeniden Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde Milli Mücadelemizi başlatıyoruz.
 
Hedefimiz Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda Yüce Türk Milletini yeniden MİLLİ MÜCADELE için ayağa kaldırmaktır.

Bilinsin ki ;

Türkiye Cumhuriyeti’nin asıl sahibi Yüce Türk Milleti’dir.

Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bir bütündür; Parçalanamaz, SATILAMAZ !

Türkiye Cumhuriyeti Laiktir. Din, hiç kimsenin ve siyasi hiç bir kurumun malı değildir, bireyler inançlarını  yaşamakta özgürdür.

Türkiye Cumhuriyeti emperyalist devletlerin uşağı ya da oyuncağı değildir.
Türk toprakları yabancı ülkelere peşkeş çekilemez. Özelleştirme adı altında stratejik önemi olan kitler kesinlikle satılamaz.

Zenginin daha zengin, fakirin daha da fakir olduğu dengesizlikler giderilmeli, kişi başına düşen milli gelir insani değerlere uygun olmalıdır.

 Türk ekonomisi her alanda ( Tarım , Sanayi, Mekanik, Elektronik, Sanat ) kendi hammadde kaynaklarını işleyip kullanacak ve ihraç edecek güçtedir. Bu kaynaklar değerlendirmeli ve her sektör bu anlamda desteklenmelidir.

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Adil bir yönetim için yasama, yürütme ve yargı sisteminin dengeleri bozulamaz.

Her alanda Türk kadınına layık olduğu yakışan değer verilmelidir. 

Türkiye Cumhuriyeti hiç bir zaman teröre ve terörizme kucak açan bir ülke olmayacaktır.

Misak-ı Milli sınırları içerisinde Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür 
VERİLECEK BİR KARIŞ TOPRAĞIMIZ YOKTUR !

Söz konusu vatansa gerisi teferruattır !

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE !...

Saygılarımızla Basınımıza duyurumuzdur.

 İbrahim Ergül  Milli Mücadele Partisi Genel Başkan Yrd 
 Damla G. Kaya Milli Mücadele Partisi Genel Başkan Yrd.

Editör: TE Bilisim