Meclis'te grup toplantısına girmeden önce yumruklu saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzüne iki yumruk darbesi aldı.

Büyük arbede yaşanmasına sebep olan saldırıda CHP Lideri'nin gözlüğü yere düşüp kırılırken, saldırının şokunu yaşayan Kılıçdaroğlu da korumaları tarafından derhal uzaklaştırıldı.

Ziyaretçi olarak Meclis'e girdiği sanılan saldırgan derhal gözaltına alınırken CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na ilk geçmiş olsun dileği BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'tan geldi.


'BEN ALPERENİM'

Saldırganın Erzurum nüfusuna kayıtlı Orhan Ö. olduğu bildirilirken saldırı amacını da 'CHP grubuna geldiğimi söyleyerek Meclis’e girdim. Ben Alperen’im. Yumruklamayı kafaya koydum, o yüzden geldim' şeklinde açıkladığı öne sürüldü.  



SALDIRI SONRASI KÜRSÜYE ÇIKTI

Uğradığı saldırının ardından partisinin grup toplantısında bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu yumrukların kendilerine geri adım attıramayacağını vurgulayarak 'Baskılar, şiddet bizi engelleyemez. Biz hiç kimsenin önünde diz çökmemiş gelenekten geliyoruz. Asla geri adım atmayacağız, inançlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz' dedi.

Konuşmasında CHP'ye oy versin ya da vermesin herkese teşekkürlerini sunan Kılıçdaroğlu, kadınları ve gençleri de demokrasi savunuculuklarından ve bilinçlerinden dolayı kutladı.


BU SALDIRI İLK DEĞİL!

Herkesi sükunete davet eden Kılıçdaroğlu, bu saldırının ilk olmadığına işaret ederek 'Bu CHP liderine yapılan ilk saldırı değildir. Rahmetli İsmet İnönü’ye de taşlar atıldı, kafası yarıldı, saldırılar düzenlendi. Ama bir tek hedefimiz var bu ülkeye sağlıklı bir demokrasiyi ya getireceğiz, ya getireceğiz' şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilisim