Dünya Keseb için ayakta: “Tarih bir kez daha tekerrür etmesin”

Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında kalan ve 2 bin Ermeni'nin yaşadığı Keseb'de yapılanlara dikkat çeken Kardashian, 
Özgür Suriye Ordusu ile rejim birlikleri arasında şiddetli çarpışmalara sahne olun yerleşim bölgesinde tarihin tekerrür etmemesi yolunda uyarıda bulundu.

1915'teki tehcir sonrasında Suriye'ye göç eden Anadolu Ermenilerinin yerleştiği Keseb'de yaşananları bilmeyenlerin Google'dan öğrenebileceğini de söyleyen Kardashian, oradaki Ermeni nüfusunun katledilmemesi için kampanya başlattı.


TARİH BİR KEZ DAHA TEKERRÜR ETMESİN


Kim Kardashian Twitter hesabından “Tarih bir kez daha tekerrür etmesin”, “Keseb'de neler olduğunu bilmiyorsanız Google'a bakın. Bir Ermeni olarak bu tür hikayelerle büyüdüm” şeklinde tweet’ler atarak dünyanın dikkatini Keseb Ermenilerine çekmeye çalışırken Rusya da, Keseb kasabasında yaşayan Ermenilere insani yardım göndereceğini açıkladı.


ESAD VE RUSYA'DAN DESTEK


RIA Novosti'nin haberine göre, İmparatorluk Ortodoks Filistin Topluluğu (IOPS) Başkanı Sergey Stepaşin, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'la Lazkiye'de yaptıkları toplantıdan sonra Keseb'de yaşayan Ermenilere birkaç gün içinde insani yardım gönderme kararı alındığını bildirdi.

Ermenistan'ın da Keseb'deki Ermenilerin durumundan endişe duyduğunu açıklaması üzerine hızlandırılan yardım girişiminin yanı sıra buradaki Ermenilere karşı başlatılan yok etme hareketi Rusya Federasyonu tarafından Birleşmiş Milletlere taşınıyor. 

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, Suriye’nin kuzey batısında yaşayan Hatay'a komşu Keseb'deki sivil Ermeni vatandaşların öldürülmesi olayının BM Güvenlik Komisyonu nezdinde derhal ele alınması gerektiği görüşünde.

670 Ermeni ailenin Suriye Ordusu’nun koruması altındaki Basit ve Lazkiye şehirlerine sığınmasının ardından Özgür Suriye Ordusu'nun güçlerini Lazkiye’ye kaydırması kaygıları daha da artırmakta.

ERDOĞAN HÜKÜMETİ'NE YÜKLENDİLER

SANA( Suriye Arap Haber Ajansı)'nın haberine göre Lübnan’daki Ermeni Partiler Ermenilerin Keseb’te terör saldırılarına maruz kalması sorumluluğunu Erdoğan Hükümeti'ne yükledi.

Öte yandan Taşnak, Haşnak ve Ramgafarlardan oluşan Lübnan’daki Ermeni Partiler Türkiye hükümetinin teröristlere sağladığı askeri ve lojistik desteği ile Ermeni ve diğer Suriyeli vatandaşlara yönelik Keseb bölgesindeki saldırılarını şiddetle kınadı.

Partiler uluslar arası toplumu Suriye’de terörü destekleyen Türk rolüne bir sınır koymasına çağrıda bulundu.

Editör: TE Bilisim