Gezi Parkı olayları dolayısıyla Amnesty International'dan (Uluslararası Af Örgütü) yaptığı destek çağrısıyla hafızalara kazınan Hollywood yıldızı Susan Sarandon, bu defa da Başbakan'ın sosyal medya çıkışına tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Gerekirse Facebook ve Youtube'u kapatırım' sözlerinden dolayı eleştiren Susan Sarandon, bu yasakçı yaklaşıma 'Demek ki işler onun için iyi gitmiyor' yorumunu getirdi.

Razi Canikligil'in hurriyet.com.tr'de yer alan haberine göre, New York'ta ünlü Türk jinokolog Dr. Tamer Seçkin ile dünyaca ünlü şef Padma Laksmi'nin kurucusu oldukları Amerika Endometriozis Vakfı'nın geleneksel balosunda konuşan Susan Sarandon, Gezi Parkı gösterilerinin medya tarafından tam aktarılmadığı için Uluslararası Af Örgütü'nün çağrısına destek verdiğini belirtti.

Kendisinin de 'dış mihrak' olarak tanıtıldığını söyleyen ünlü yıldız, insanları güvende tutanın medya özgürlüğü olduğunu vurgulayarak 'Başbakan Erdoğan'ın ne düşündüğü beni hiç ilgilendirmiyor. Önemli olan özgür basının var olmasıdır' dedi.

Aktivist bir dünya vatandaşı olduğunu belirten Sarandon, dünyada olup bitenlerin medya vasıtasıyla öğrenileceği gerçeğini dile getirdi. 

Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ettiğini söyleyen Sarandon, Facebook ve Youtube'un kapatılabileceği beyanına da 'Demek ki işler onun için iyi gitmiyor. Basına sansür uygulamaya başladığınız dakikada tüm dünyayı karşınıza alırsınız' şeklinde tepki gösterdi.
Editör: TE Bilisim