25 Temmuz 2026 Cumartesi

15. HANGİ İNSAN HAKLARI? FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanlığı yarışı hız kazanıyor…

Medya Takip Ajansı Interpress’in ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergiyi kapsayan bir araştırma gerçekleştirdi.

16 Temmuz 2014 Çarşamba 14:37
Cumhurbaşkanlığı yarışı hız kazanıyor…
MEDYANIN SEÇİMLERE OLAN İLGİSİ HIZLA ARTIYOR

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adayların netleştiği Temmuz ayı başından bu yana geçen sürede, Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın seçim çalışmalarına yönelik yazılı basında toplam 16.806 haberin yer aldığı belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress’in ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergiyi kapsayan araştırmasına göre, aybaşından bu yana geçen 15 günlük sürede 3 adayın yarıştığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, toplam 10.929 haber ile en çok yerel basında gündeme geldiği, ulusal basında ise seçimle ilgili 5.877 haberin yayınlandığı tespit edildi.

 

Erdoğan, ulusal, yerel ve köşe yazılarında önde

 

Interpress’in aynı incelemesinde, Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığı açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayının ilk gününden bu yana yazılı basında toplam 9.034 haber sayısıyla önde yer alırken, Ekmeleddin İhsanoğlu 5.757 haber, Selahattin Demirtaş’ta 2.015 haberle sayfalarda yer aldığı saptandı. Haberlerin Ulusal basındaki yansımalarında, Erdoğan 2.963 haberle yer alırken, İhsanoğlu toplam 2.077, Demirtaş’ın da 1.178 kez gündeme geldiği saptandı. Yerel basındaki haber dağılımı ise, Tayyip Erdoğan 6.071 haber, Ekmeleddin İhsanoğlu 3.680 haber ve Selahattin Demirtaş’ta toplam 1.178 kez haber olmuş. Cumhurbaşkanı adaylarının seçim çalışmalarını yorumlayan Köşe Yazarlarında ise durum; R. Tayyip Erdoğan 1.971, Ekmeleddin İhsanoğlu 1.371 ve Selahattin Demirtaş’ın da 508 yazıya konu olduğu yönünde.

 

TV’de de en çok Erdoğan haber oldu

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 3 adayın televizyondaki haber sayılarını da araştıran Interpress’ın verilerine göre, Başbakan Erdoğan kanalların sabah, öğlen ve akşam kuşaklarında yer alan haber kuşaklarında 6.735 kez yer alırken, İhsanoğlu toplam 4.116 defa haber olmuş. HDP adayı Demirtaş ise ekrandaki haberlerde 1.223 kez görünmüş.

 

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    e-gazete
    • Sinematur - 05 Ocak 2015 Manşeti
    KARİKATÜR
    ARŞİV