Vatan gazetesiyle yolları ayrılan gazeteci Can Ataklı, İstanbul için CHP'den aday olduğunu resmen açıkladı.

Yaklaşan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için olası adaylığına dair bilgi veren ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi anlatan Ataklı, CHP örgütünün yapacağı bir eğilim yoklamasında kendi adının da geçmesini istediğini açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun bu talebi kabül ettiğini aktaran Ataklı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için adı geçen Mustafa Sarıgül ihtimalini de değerlendirdi.

İşte Can Ataklı'nın açıklamaları;

Bir normal aday gibi çalışma imkanım yok tabi ki. Diğer yandan bir gazeteci olarak çalışmam da engelleniyor. Ben de bu nedenle birikimimi siyasette değerlendirenbilir miyim diye düşündüm. Bunu da Genel Başkan'a söyledim. Bir ön yoklama olacaksa benim adımı da koyun dedim kendisine. Sayın Kılıçdaroğlu da bu talebimi kabul etti.

Mustafa Sarıgül adı psikolojik olarak toplumun kafasına yerleştirildi. CHP ise muhalefet yapamaz hale geliyor, ya da kamuoyu böyle algılıyor. Bu nedenle Mustafa Sarıgül'ü daha çok öne çıkartıyor. İnsanlar kazansa kazansa Sarıgül kazanır diyorlar.

İnsanlar yerel seçimde genel seçim için bir deneme yaparlar. Bir rahatsızlıkları varsa bunu gösterirler. İktidara karşı ciddi bir toplumsal bir muhalefet var bugün. Bence AK Parti'ye oy veren ama bu konularda rahatsızlıkları olan insanların da oyunu alacak bir isim çıkmalı. Ben kendimi böyle görüyorum.
Editör: TE Bilisim