Özgüç; “Lider ülke olacağız iddiasında olanlar, tarihi sorumluluklarımızın bulunduğu kendi bölgemizde bile kapının önüne çıkamaz hale geldiler”

 

Giderek büyüyen Gazze dramıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TURK PARTİ Genel Başkanı Ahmet Eyüp Özgüç, Türk dış politikasının tarihinde görülmedik derin bir bunalıma sürüklendiğini belirterek, “bölge ülkelerindeki diplomatlarımız birer birer istenmeyen adam ilan edilip kovulur hale geldi. Gazze’nin derdine çare olacağız diye umut tacirliği yapanlar, Türkiye’yi acınacak hale soktular” dedi.

Gazze’de bir insanlık dramı yaşandığını, İsrail’in, Gazze’ye ölüm yağdırmayı sürdürdüğüne işaret eden Özgüç, “Ambargo koşulları nedeniyle zaten zor günler yaşayan Gazzelilere ölümden başka seçenek sunulmuyor” diye konuştu.

 

Diplomatlarımız kovuluyor

Başbakan Erdoğan’in “siyasi ihtiraslarının peşinde Köşk’e çıkabilmek için il il dolaşıp meydanlarda oy istediği”ni kaydeden Ahmet Eyüp Özgüç, şunları söyledi:

“Ramazan ayında Gazzelilerin uğradığı insanlık dışı saldırı için mitinglerde İsrail’e meydan okuyan Başbakan Erdoğan’ı artık kimse dinlemiyor. Lider ülke olacağız iddiasında olanlar, tarihi sorumluluklarımızın bulunduğu kendi bölgemizde bile kapının önüne çıkamaz hale geldiler. Sıfır sorun parolası ile yola çıktılar, bölgede görev yapan diplomatlarımızı sıfırladılar. Türk diplomatları bölge ülkelerinden birer birer çekiliyor. Hem de istenmeyen adam ilan edildikleri için.”

 

Sözü dinlenen ülke değiliz artık

Terör örgütleriyle ilişki kuran, diplomasisini teröristlerle istişare ederek şekillendiren Türkiye’nin sözünün ağırlığının kalmadığını söyleyen Özgüç, değerlendirmesini şöyle sürdürdü:

“Suriye’de ve Irak’ta başta soydaşlarımız olmak üzere yaşam mücadelesi veren masum insanlara yardım eli uzatmak yerine terör örgütlerinin taleplerinin karşılanması, Türkiye’yi üçüncü sınıf ülkeler düzeyine çekti. Kendi sınırlarını dahi koruyamayan, diplomatlarının can güvenliğini sağlayamayan Türkiye’nin sadece bölgede değil, tüm dünyada itibarı sorgulanır hale geldi.

Suriye’nin istenmeyen adam ilan ettiği Türk Büyükelçisi’nin Şam’dan ayrılmak zorunda kalması, Musul Konsolosu ve konsolosluk görevlilerin topluca rehin alınması, Mısır ile ilişkilerin maslahatgüzarlık seviyesine indirilmesi, İsrail ile yaşanan alçak koltuk krizi ve nihayet büyükelçimizin bulunmadığı kentler arasına Tel Aviv’in de girmesi, saygınlık barometresinin yerlerde süründüğünü göstermek için yeterlidir.”

Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi (TURK PARTİ) Genel Başkanı Ahmet Eyüp Özgüç, “AKP Türkiyesi’nin bölgede lider olma ihtimali yoktur” dedi.

Bütün itibarını kaybeden Erdoğan’ın Gazze için elinden bir şey gelmediğini belirten Özgüç , “Ama sayın Erdoğan, Gazzelilerin dramından oy çıkartmasını biliyor” dedi.

Editör: TE Bilisim