Geçmişe tanıklık, günümüzden pek çok iz... Geçmişe tanıklık, günümüzden pek çok iz...
Sağlıklı beslenmek hep katı kalıplar arasına sıkıştırılır, çoğu insana ürkütücü gelir; kişi, sağlıklı beslenmek istese de eninde sonunda kuralları çiğneyeceğini düşünüp bunu göze alamaz veya bir süre sağlıklı beslendikten sonra yaptığı bir kaçamaktan ötürü kendini kötü hissedip bunu başaramadığına inanarak vazgeçer. Peki, bu döngüyü kırmak mümkün mü?
 
“Neden Mutlu Beslenme? Çünkü beslenme; sağlıklı öğünlerle ama süreç boyunca mutsuz eden ve sağlıksız öğünlerle yani kilo/hastalık getiren ama süreç boyunca mutlu eden olarak ikiye bölünmüş durumda. Tüm bu ezberleri unutalım çünkü bunların ikisini birleştirerek; sağlıklı şeyler yiyerek de sürecinden mutlu olduğumuz bir beslenme sistemi kurulabileceğini söylüyorum. Mutluluk duyduğumuz beslenmenin, sürdürülebildiğine inanıyorum.”

 
Fonksiyonel Tıp Sağlık Koçu ve MBSR eğitmeni Sema Özpekmezci’nin, merakla beklenen yeni kitabı Mutlu Beslenme sağlıklı beslenmeyi katı kalıplardan kurtarıp, sürecinden mutlu olduğumuz beslenmenin mümkün olacağının altını rengârenk kalemlerle çiziyor! Yeni kitabı Mutlu Beslenme ile çoğu kişinin sıkışmış hissettiği, kaybolduğunu düşündüğü anlarda şefkat, merhamet ve farkındalıkla kucaklıyor okurlarını. 

Psikolojimizin, duygusal ihtiyaçlarımızın bedenimizden bağımsız olmadığına işaret ediyor. Beden-ruh ve zihnin, ayrılmaz bir bütün olduğuna dikkat çekiyor. Bu kitap okurlarının, ihtiyaç hissettiği her anda QR kodları okutup bölümlere, meditasyonlara ve egzersizlere özel olarak hazırlanan, Sema Özpekmezci’nin seslendirdiği animasyonları izleyip, kitap boyunca bahsedilen durumları somut bir hale bürümesini sağlıyor. Ardından gelen Mutlu Tarifler bölümünde ekmekten krakere, börekten pudinge kadar yer alan tariflerle ise beslenmeyi nasıl eğlenceli hale getirebileceğimizi ete kemiğe bürüyor; sağlıklı yiyeceklerin de oldukça pratik hazırlanabildiğini ve enfes olduğunu aktarıyor. 

Mutlu Beslenme ile siz de bedeninizin, ruhunuzun asıl ihtiyaçlarını anlamlandıracak, yazarının seslendirdiği meditasyonları uygularken hafiflediğinizi hissedeceksiniz. Özgürleşmek isteyen herkes için: Mutlu Beslenme raflarda!  
Editör: TE Bilisim