DenizTemiz Derneği/TURMEPA adlı gemi bundan tam 20 yıl önce denizlerimize açıldı. Kirlilik nedeniyle nefes almakta zorlanan denizlerde seyretmeye başlayan bir avuç; fakat deneyimli kılavuz kaptan, izleyeceği rotayı ve ulaşmak istediği limanı şöyle belirledi:

 

“Ülkemiz deniz, kıyı ve su varlıklarının kirliliğine dikkat çekerek, korunması için hayati

adımların atılmasını sağlayarak, denizlerimize tekrar nefes verecek küçük, büyük herkesi

harekete geçirerek, gelecek nesilleri yaşanabilir ve sağlıklı limanlara ulaştırmak.”

 

20 yıl içinde açık denizlerde ülkesine kılavuzluk eden gönüllü kaptanların sayısı çoğaldı,temiz denizlere doğru koca gemileri kamu ve özel kuruluşlarla birlikte yürüttü.



TURMEPA 20.yaşını özel bir geceyle kutladı...

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA’nın 
yirminci yıldönümü yemeği, Kurucu ve Onursal Başkanı Rahmi M. Koç ve Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan M. Yaramancı’nın ev sahipliğinde, 20 Şubat 2015 tarihinde FourSeasons Hotel İstanbul at theBosphorus’ta gerçekleştirildi. Saat 19.30’da başlayan kokteylin ardından Atik Paşa Salonu’nda düzenlenen geceye,500’e yakın deniz gönüllüsü dernek üyesi ve konukları katıldı.



 

20. yılı sebebiyle kamuoyunu deniz kirliliği konusunda bilgilendirmek ve farkındalığı yükseltmek için kampanya başlatan TURMEPA’ya destek veren ünlü isimlerde geceye katıldı.

Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Melisa Sözen, Mehmet Günsür’ün yer aldığı kamu spotu ve billboard görselleri gecede, watch- out sistemiyle yayınlandı. Geceye set çalışmaları nedeniyle katılamayan Halit Ergenç ise video mesaj gönderdi. Dev ekrandan yayınlanan mesaj, geceye katılanlar tarafından büyük alkış aldı.

 

Yaramancı, bu özel gecede 20 yıl önce deniz temizliği konusunu gündeme getirerek derneğin kuruluşuna önderlik yapan Rahmi M. Koç’a, günün anısına özel bir hediye takdim etti. Oylum Talu’nun sunuculuğunu üstlendiği gecede, ayrıca  Rahmi M. Koç ve Tezcan Yaramancı, derneğin kuruluşunu birlikte gerçekleştirdikleri Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Metin Kalkavan ve Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Sayın Cengiz Kaptanoğlu’na plaket takdim ettiler.


 

20 yıl boyunca derneğe desteklerini esirgemeyen ve atık toplama faaliyetleriyle mavi denizlerde  derneğin bayrağını dalgalandıran Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı  - LucienArkasYılmaz Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı - Yılmaz Ulusoy,Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Konukoğlu’na ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç’a 20. yıl özel teşekkür plaketi verildi.



TURMEPA Tarafından düzenlenen özel gece geç saatlere kadar sürdü....

Editör: TE Bilisim