Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yapılan araştırmaya göre, geçen yılın aynı dönemine göre %16,5 azalarak 4 milyar 66 milyon 384 bin olarak gerçekleşti. Turizm gelirinin(cep telefonu dolaşım ve marina hizmet ücretleri hariç) yüzde 71,3’ünü yabancı turistler oluştururken yüzde 28,7’sini ise yurtdışında ikamet eden vatandaş ziyaretçiler oluşturdu.

Medyada Geniş Yer Buldu;

Ziyaretçilerin kişi başına ortalama harcamasının 796 dolar olarak gerçekleştiği turizm sektöründe, harcamaların 717 dolarını yabancı vatandaşlar 59 dolarını yurtdışında ikamet eden vatandaşlar oluşturdu. Medya takip sektörünün öncü kuruluşu Ajans Press, turizm sektöründeki düşüşün medyaya yansımalarını inceledi. Ajans Press ’in yazılı basında yaptığı incelemeye göre, araştırmaya konu olan yılın ilk çeyreğinde,1439 adet haber yapıldı. 2015’in ilk çeyreğindeki 997 habere konu olan turizm sektörü, bu sene yaşanan düşüşle beraber medyada kendine daha çok yer buldu. Medyaya göre, Türkiye finansmanının en büyük paydaşlarından biri olan turizm gelirlerinin, Rusya’yla yaşanan kriz ve terör kaynaklı iç güvenlik endişeleri nedeniyle sekteye uğradığı belirtiliyor.

Daha şimdiden yaz ayı için rezervasyonların yüzde 40 azalması yetkilileri düşündürürken, son 10 yılın en kötü döneminin yaşandığı sektörde sezonun açılmasıyla beraber daha sert düşüşlerin yaşanacağı öngörülüyor.