97 yaşında hayata gözlerini yuman ünlü sanatçı Müzeyyen Senar için Bebek Camii’nde cenaze namazı kılındı. Namaz öncesi ilk önce Türk sanat müziği sanatçıları Bülent Ersoy, Muazzez Abacı, Onur Akay, Mustafa Keser, Mustafa Sağyaşar gibi ünlü isimler ve sevenleri camiye akın etti. Taziyeleri Senar’ın yakınları kabul etti.



Cenazeye katılanlar arasında Tarkan da vardı.

Güçlükle ayakta durduğu gözlenen Muazzez Abacı, Senar'ın fotoğrafını öptü ardından gözyaşlarına boğuldu. Cenazeye katılanlar arasında ünlü sanatçı Tarkan da vardı. Yıllar önce Müzeyyen Senar ve Tarkan birlikte “Benzemez kimse sana” isimli eseri seslendirmişti. Muazzez Abacı ise, "Çok büyük önerilerini gördüm, çok sırtımı sıvazladı. İlk çıktığım yıllarda desteklerini gördüm. Ben Müzeyyen Hanım’a aşıktım. Taklit çabasına girmedim. Ona çok büyük hayrandım." dedi. Türk sanat müziğinin genç sanatçısı



Onur Akay ise, Beşiktaş Belediyesi'nin Senar'a veda için hazırladığı posteri görünce, Ortaköylü olarak çok duygulandığını söyledi.

Törenin ardından sanatçının cenazesi toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü. Türk sanat müziğinin duayen ismi Müzeyyen Senar (97), zatürre tedavisi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde önceki gün yaşamını yitirdi. Senar, kısmi felç nedeniyle uzun süredir yürüyemiyor ve konuşamıyordu.


Kaynak: Doğan Haber Ajansı

Editör: TE Bilisim