Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında, 8 Mart 'Dünya Emekçi Kadınlar Günü' anısına Sanat Yorum ve İşsiz Kadınlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği, satış gelirini dernek faaliyetleri kapsamında kullanılması hedeflenen "Kadın Olmak" konulu resim sergisi, Zeytinlik Mahallesi, Sporcu Sokak, No: 12/2 Bakırköy adresinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

 “Hepimizin hayatında bir kadın var“ diyerek serginin açılış konuşmasını yapan Sanat Yönetmeni Saim Kaya, önce anne, sonra abla ya da kardeş, gençlik yıllarında sevgili, olgun dönemimizde de sevgili olarak hayatımızda kadınların hep var olduğunu söyledi. Kadın veya erkek, tüm insanları eğitip geliştirenin de bir kadın olduğunu ifade eden Kaya “Kadınlar hakkında çok güzel sözler söylemek isterdim ama maalesef kısa zaman önce çok kötü bir olay yaşadık. Özgecanımızı kaybettik. Biz her ortamda kadına şiddeti kınadık, karşı durduk, durmaya devam edeceğiz” dedi.


Sanat Yorum Yönetmeni Saim Kaya, sergiyi şiddet gören, taciz mağduru, töre cinayeti adı altında öldürülen tüm kadınlara hediye ettiğini belirterek “Burada bizim görmediğimiz ama onun bizi gördüğüne inandığım onur konuğumuz Özgecan Aslan nezlinde tüm şiddet mağduru kadınlarımıza armağan ediyorum “ diyerek Özgecan Aslan’ın resminin açılışını yaptı.

Sergi açılışında konuşan İşsiz Kadınlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Genel Başkanı Fatih Gültekin Büyükaslan’da, katılımcıları selamlayarak kısa bir konuşma yaptı. “Öncelikle Özgecanımıza rahmet diliyorum” diyerek konuşmasına başlayan Büyüközkan “Kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyorum. Özgecan Arslan'ın cinayeti toplum vicdanını derinden sarsan ve bir o kadar da insanlığın nereye gittiğinin sorgulanmasının gerektiğini göstermektedir. Özgecan'ın nezdinde, her türlü toplumsal sorunlara duyarlı ve çözüm üretmeye hazır bir sivil toplum örgütü olarak bu olaya kayıtsız kalmamakla beraber, konuya ilişkin çözüm bulma ve önleme konumundaki tüm kurum ve yetkilileri göreve çağırıyorum" dedi.

 Bu anlamlı sergi için emeği geçen tüm sanatçılara teşekkür eden İşsiz Kadınlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Gültekin Büyüközkan, serginin projelendirilmesinde desteğini esirgemeyen Yorum Sanat Evi’ne de teşekkür etti.

17 Mart'a kadar devam edecek sergide, Ayfer Baş, Bekir Üstün, Emine Kahvecioğlu, Fadime Türk, Figen Düzalan Sezgin, Funda Nermin Demir, Güler Dikme, Lal Naz, Öznur Kesler ve Saliha Yıldırım'ın "Kadın" konulu birbirinden güzel eserleri yer alıyor.

Editör: TE Bilisim