KARADENİZ İSYANDADIR PLATFORMU - KUZEY ORMANLARI SAVUNMASI TARAFINDAN YAPILAN ÇAĞRI ŞÖYLE:

Nükleere karşı 25 Nisan'da Sinop’ta, 26 Nisan'da Kadıköy’deyiz!

Yaşamımızı, havamızı, suyumuzu, toprağımızı, tüm canlıları, yüzyıllar boyunca radyasyon belasına mahkum etmiş olan Çernobil katliamının 29. yılında, egemenlerin doymak tükenmek bilmeyen para hırsı için yaşamlarımız üzerinde oyun oynanmasına izin vermeyeceğiz.

Bütün ölümlere ve bilimsel verilere rağmen, devlet tarafından üstü küstahça örtülerek yok sayılan Çernobil’in ve sonrasında Fukuşima’nın etkileri halen sürerken ve yeni nükleer sızıntı/kaza haberleri gelirken, bugün aynı vurdumduymaz ve pişkin zihniyet haladevam etmektedir.

Nükleer santrali evdekitüpgaza indirgeyen, “Bekarlık nükleerden daha risklidir” diyerek Sinop’a, Mersin’e ve Trakya’ya nükleer santral yapmak, Karadeniz’i ve Akdeniz’i nükleer atık çöplüğüne çevirmek isteyen iktidar; sözde enerji ve kalkınma yalanlarıyla doğayı ve yaşamı hiçe sayan projeler üretmeye devam ediyor. Radyasyona bağlı hastalıklardan kaybettiğimiz binlerce yakınımızı ve sakat doğumları, sigara kullanımına ve strese bağlayan raporlar hazırlayıp insanlarla adeta dalga geçiyor.

Akkuyu Nükleer Santrali için sahte imzayla ÇED raporu hazırlanması gibi pek çok usulsüzlük normalleştiriliyor. Yoğun reklam ve PR çalışmalarıyla nükleer santrale karşı tepkiler azaltılmaya çalışılıyor.  Çok sayıda doğa ve yaşam düşmanı projeden tanıdığımız Cengiz İnşaat tarafından Akkuyunükleer santralinin ilk temelleri atılıyor.

Bu defa,Çernobil'in 29.yılında daha gür bir sesle; sokaklarda, alanlarda ve meydanlarda olacağız!

Yağma, talan ve katliam projelerine karşı doğayı ve yaşamı savunmak için herkesi, nükleere karşı birlikte haykırmaya çağırıyoruz.

 

KARADENİZ İSYANDADIR PLATFORMU - KUZEY ORMANLARI SAVUNMASI

 

NOTLAR:

- 24 Nisan Cuma akşamı Sinop'a hareket edilecek olup, otobüs kalkış yer ve saatleri paylaşılacaktır.

- 26 Nisan Pazar günü Kadıköy'de nükleere karşı eşzamanlı çeşitli performatif etkinlikler, etkinliklerin bitiminde ise kitlesel yürüyüş yapılması planlanmaktadır. Ayrıntılar netleşince duyurulacaktır.

 

Editör: TE Bilisim