“BU HASTALIĞI TETİKLEYEN UNSUR; ÜZÜNTÜ  SIKINTI VE STRES.  BUNLARIN ONARILMASI ADINA EN BÜYÜK ANAHTAR İSE MUTLULUK, MORAL VE SEVGİ”


Topkapı Doğa Koleji öğrencileri, LÖSEV’in ‘Bir tuğla da siz koyun’ kampanyasına destek vermek için yaptığı etkinlikte Niran Ünsal’ı konuk etti.

Sosyal sorumluluk projelerinde üzerinde düşeni yapmaya gayret ettiğini belirten Ünsal, Lösemi tedavisi gören çocuklara yapılacak hastane için gerçekleşen etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Daha önce de ‘Hayat Ver’ adlı organ bağışıyla alakalı bir sosyal sorumluk projesinde görev alan Ünsal, “Benim için çocuklar söz konusu olduğunda akan sular durur” diye konuştu.



Sosyal sorumluluk projelerine gönüllü olarak katılmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Ünsal, şöyle konuştu:

“Annem, anneannem, teyzem… Ailemde kanser olup şu an hayatta olmayan birçok insan var. Bu yüzden olayın ne kadar ciddi olduğunun farkındayım. Ailemde 5 vakit namazında sigara bile içmeyen insanlar bile kanser oldu. Sadece sigara ve kötü yaşam koşullarıyla bağlantılı bir şey değil. Genetik önemli etken olsa da bence üzüntü  sıkıntı ve stres de bu hastalığı tetikleyen unsurlar.  Bunların onarılması adına en büyük anahtar ise mutluluk, moral ve sevgi. Daha sonrasında ise tıbbi tedaviler çok önemli.”



TEKERLEME TARZI SÖZLER KULLANMIYORUM

Ünlü şarkıcı Ünsal, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Bir öğrencinin “Şarkılarınızda Türkçemizi kullanmaya özen gösteriyor musunuz?” sorusuna verdiği cevapla Ünsal, Demet Akalın’a taş attı.

Ünsal, “Şarkı sözlerimde tabii ki dikkat ediyorum. Edebiyatın içinde olan bu konuda bilgi sahibi insanlarla çalışıyorum. Şarkılarımla doğru mesajlar vermeye özen gösteriyorum. ‘Bebekte üç beş tur atarım’ gibi tekerleme türü şarkı sözlerini şarkılarımda kullanmıyorum” yanıtını verdi.

Editör: TE Bilisim