Online alışveriş platformu Kidega kasım ayının alışveriş verilerini açıkladı. En çok alışveriş gerçekleştiren iller sırasıyla; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Antalya olurken bu alışverişlerin yüzde 53’nü erkekler, yüzde 47’sini ise kadınlar gerçekleştirdi.

ÇOCUKLAR İÇİN SÖMESTİR EĞLENCESİ ÇOCUKLAR İÇİN SÖMESTİR EĞLENCESİ

Muhteşem Cuma haftasında gerçekleştirilen indirimler ile birlikte en çok satın alınan 10 kitabı açıklayan Kidega, bu dönemde en çok ilgi gören 5 teknoloji ürününü de paylaştı.

 

Teknolojiden eğlenceye, kırtasiyeden kitaplara kadar birçok ürünü bünyesinde barındıran alışveriş platformu Kidega Muhteşem Cuma alışveriş verilerini açıkladı. Kasım ayının son haftasını kapsayan, büyük indirimlerin gerçekleştirildiği haftada Türkiye’de en çok online alışveriş gerçekleştiren iller sırasıyla; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Antalya oldu. Kidega’nın verilerine göre bu alışverişlerin yüzde 53’nü erkekler, yüzde 47’sini ise kadınlar gerçekleştirirken, bu dönemde en çok alışveriş yapan yaş grupları ise 25 – 34 ve 35 – 44 oldu.

Rakamlar 2020’yi geride bıraktı!

Muhteşem Cuma kapsamından çıkan ve artık kasım ayı boyunca birçok indirim gerçekleştiren markaların satışlarda öne çıktığını dile getiren Kidega, satış rakamlarıyla 2020 yılının aynı döneminin rakamlarını geride bıraktıklarını dile getirdi. Banka kartlarının kullanımında artış yaşandığı gözlemlenirken sepet fiyat ortalamaları geçen senenin yüzde 30’un üzerine çıktı. 

En çok bu kitaplar satın alındı

Kasım ayının son cuma günü başlayan ve üç gün boyunca devam eden “Muhteşem Cuma Kampanyası” kapsamında yayınevlerinin indirimleriyle toplamda yüzde 80’e varan indirimler gerçekleşti. Bu indirim kampanyaları ile kitap satışlarında yüzde 40 oranında artış yaşandı. Kidega’nın verilerine göre bu dönemde en çok satılan kitaplar şunlar oldu; Murat Menteş “Fink”, Ahmet Ümit “Kayıp Tanrılar Ülkesi”, Hakan Günday “Zamir”, Zülfü Livaneli “Balıkçı ve Oğlu”, John Steinbeck “Fareler ve İnsanlar”, Orhan Pamuk “Masumiyet Müzesi”, Jack London “Martin Eden”, Clarissa P. Estes “Kurtlarla Koşan Kadın”, Haruki Murakami “Birinci Tekil Şahıs” ve Frank Herbert “Dune”.


En çok ilgi gören teknoloji ürünleri aksesuarlar oldu

Muhteşem Cuma’da en çok ilgi gören teknoloji ürünleri masaj aletleri, powerbank, ekran koruyucu, adaptörler ve led masa lambaları oldu. 
Editör: TE Bilisim