AKADEMİSYENLER, BEYLİKDÜZÜ’NDE KENTİ TASARLAYACAK


Şehir plancılığı konusunda işin uzmanları ile istişare yapan ve akademisyen desteği alan Beylikdüzü Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile anlamlı bir işbirliği kurdu. Üniversite Rektörü Prof. Yalçın Karayağız’ı ziyaret eden Başkan İmamoğlu, birlikte imzaladıkları protokol ile Beylikdüzü’nde kentsel tasarım ve kentsel yenileme çalışmalarına da start vermiş oluyor.

Yeşil ve doğa standartları ile ideal bir kent yaşantısını planlamak amacıyla Beylikdüzü Belediyesi harekete geçti. Sanatı ve estetiği tüm sokaklara, caddelere, mahallelere yayma hedefiyle Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile ortak bir çalışma başlatan Beylikdüzü Belediyesi, ilçeye kalıcı eserler bırakmak için kararlı.



Protokol İmzalandı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız ile üniversite Senato Odası’nda bir araya gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye ve üniversite arasında düzenlenen Protokol’ü görüştü. Şehircilik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile yapılan protokol kapsamında; Beylikdüzü’ne alışılagelmiş dönüşüm anlayışının üstünde bir değişim yaşatacak olan kentsel tasarım ve kentsel yenileme hususu ele alındı.

“Sanatı, Sanatçıya Bırakmak Lazım”

“Beylikdüzü’nde sanatı, sanat eserlerini daha çok görmek istiyoruz. Beylikdüzü’nün daha da renkli olmasını istiyoruz” diyen Başkan İmamoğlu, sanatı da sanatçıya bırakmak gerektiğini vurgulayarak kurulan işbirliği ve yapılacak çalışmalar ile Beylikdüzü’nün hızla markalaşacağına inandığını belirtti. Üniversite Rektörü Karayağız ise Beylikdüzü’nde yapılacak çok şey olduğunu söyledi. Kenti yenileme uygulamalarının yanı sıra tiyatro, orkestra, bale gibi her türlü sanat dalında istenilen her an Beylikdüzü’nün yanında olacaklarını söyleyen Karayağız, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin 134. Yılı’nı ifade eden rozetini de İmamoğlu’nun yakasına taktı.

Editör: TE Bilisim