Levent Camisi'nde öğle vakti düzenlenen cenaze töreninde, Zeki Alasya'nın eşi Jülide Atak, kızı Zeynep Alasya ve eski eşi Oya Mella taziyeleri kabul etti. Alasya'nın yol arkadaşı Metin Akpınar'ın ise son derece bitkin hali dikkat çekti.
Cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP genel başkan yardımcıları Akif Hamzaçebi ve Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eski şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, HDP milletvekili adayı Celal Doğan'ın yanı sıra, Kadir İnanır, Tarık Akan, Melek Baykal, Edip Akbayram, Orhan Gencebay ve eşi Sevim Emre, Metin Akpınar, Müjdat Gezen, Nuri Alço, Müjgan Ağralı, Halit Kıvanç, Alişan, Çağla Şıkel, Onur Akay, Kubat, Zafer Ergin, Şevket Çoruh, Özgür Ozan ve Nevra Serezli gibi ünlü isimler katıldı.

Bu arada, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in aralarında bulunduğu pek çok kişi cenazeye çelenk gönderdi.
Alasya'nın tabutunun üzerine daha önce giydiği Fenerbahçe forması serildi, kenarlarına üzerine "Sevgili Zeki ağabey, seni unutmayacağız", "Sevgili Zeki Alasya güle güle" yazılı kağıtlar iliştirildi.
Zeki Alasya'nın tabunun önüne bir de fotoğrafı konuldu.
Ayrıca Beşiktaş Belediyesi'nce caminin girişine, Alasya'nın dev fotoğrafının bulunduğu pankart asıldı.
Alasya'nın cenazesi, kızı Zeynep Alasya'nın da saf tuttuğu cenaze namazı sonrasında alkışlar eşliğinde cenaze aracına taşındı.
Zeki Alasya'nın cenazesi daha sonra götürüldüğü Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya'nın vefatına ilişkin, "Onunla güldük, onunla ağladık. Kaybı gerçekten çok derin. Sanat dünyasının başı sağ olsun, hepimizin başı sağ olsun. Böyle değerler az yetişiyor. Üzgünüz, ailesine, sanat dünyasına başsağlığı diliyoruz" dedi.
Orhan Gencebay
Sanatçı Orhan Gencebay da çok iyi bir insanı ve değerli bir sanatçıyı kaybettiklerini dile getirerek, "Görevini layıkıyla yaptı. Bizim dünyada görevimiz bu biliyorsunuz. O da bu görevi çok iyi yaptı. Başımız sağ olsun. Bütün sanatseverlerin başı sağ olsun. Öncelikle ailesine Allah sabırlar versin" değerlendirmesinde bulundu.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!