Tatili uzatmak isteyenler için en güzel tatil keyfi kültür turları.  Sonbahar da ülke içersin de kadim şehirlerin bulunduğu Güneydoğu’ya tatilciler rotlarını çevirebilirler.

Tatil keyfini uzatmak isteyenler için sonbahar mevsiminde Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Mardin, Diyarbakır, Siirt en güzel rota seçenekleri olarak görülüyor. Kurban bayramını tatile dönüştürmek isteyenler rotalarını kendine özgü tarih ve kültürleri ile öne çıkan Güneydoğu’ya çevirebilir.


“Yol Açık” Gezi kitabı Hasan Mahir güneydoğunun şimdi tam zamanı diyor. Mahir, “ Güneydoğuda birbirinden güzel şehirler, kadim medeniyetler, antik kentler,  özgün lezzetler, şehirlere özgü çarşılar, yaşanması gereken kültürler bulunuyor.  Bu güzel kentleri gezmek hem zevkli hem ucuz hem de unutulmaz hatıralar bırakıyor. “dedi.

Güneydoğu Anadolu kültür turlarının ve inanç turizminin bir arada yaşanacağı en güzel rotalardan birisi olduğu belirtildi. Kurban bayramının mevsimsel avantajına dikkat çeken Hasan Mahir, “Mevsimsel olarak bu kentler en güzel baharlarda gezilir. Yazın sıcak kışın soğuk olan bu şehirlere ya ilkbaharda ya da sonbaharda gidilmeli. İmkânı olanlar için bölge bir haftada gezilebilir. İmkân bulamayanlar üç günlük bir gezi ile de bölgede tarihin tadını çıkartabilirler. “dedi



Uzun tatil imkânı olanlar Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır rotasını takip edebilirler. Kısa tatili olanlar Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin turunu tercih etmesi öneriliyor.

Gezi yazarı Hasan Mahir güneydoğu turuna çıkanların görmeden dönmemesi gereken yerlerden bahsetti. Mahir, “ Güneydoğu turuna çıkanlar mutlaka, Gaziantep’te Zeugma Müzesi, Bakırcılar Çarşısı, Rumkale, Adıyaman’da Nemrut, Cendere Köprüsünü, Şanlıurfa’da; Balıklıgöl, Göbeklitepe, Harran, Mardin’de; Kasımiye Medresesi, İsabey Medresesi, Kırklar Kilisesi, Deyr-ul Zaferan Manasturı, Ulu camii,  Mardin’in taş evleri, Hasankeyfin kaybolmadan tamamını, Midyat’ta Konukevini, Diyarbakır’da ulu camii, Siirt Tillo’da Işık olayını mutlaka görsünler.” dedi

Editör: TE Bilisim