Trabzon ve Kahramanmaraşlılar; Birlikte Kahramanmaraş’ın Kurtuluşunu Kutladı…

İstanbul da yaşayan Kahramanmaraşlılar şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yılını Taksim İstiklal Caddesinde “Geleneksel Kurtuluş Yürüyüşü” ile kutladı. Ancak bu yıl kutlama son günlerdeki yoğun şehit kayıplarımıza saygı nedeniyle, eğlencesiz, davul zurnasız ve sessiz gerçekleştirildi.

İstanbul’daki Kahramanmaraşlılar, TRABMARDER- Trabzon Kahramanmaraş Kardeşlik Köprüsü Derneği öncülüğünde her yıl geleneksel olarak yapılan kutlama yürüyüşüne bu sene asırlık kardeşleri Trabzonlular ile birlikte yürüyerek kutladı.

İstanbul’da yaşayan Sütçü İmamın torunları İstiklalden İstikbale yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Kutlama Yürüyüşüne bu sene farklı illerin sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Trabzon Dernekleri Federasyonu, TDF Gençlik Kolları ve TDF Kadın Kolları yönetim kurulları ve üyeleri İki Şehir Tek insan sloganıyla Trabzon’dan Kahramanmaraş’a iki şehrin insanlarını kardeşlik köprüsünde buluşturan TRABMARDER’i bu önemli günde yalnız bırakmadı.

Yürüyüşe halkın ilgisi dikkat çekti.!

Galatasaray Lisesi önünde toplanan Kahramanmaraşlılara ve kamuoyuna TRABMARDER Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Bölükbaşı yaptığı basın açıklamasında; “Bir hamaset destanı nakşedildi bağrına/ Yurdumun Arslanları öldü iman uğruna /Ruhlarda bayraklaşan Allah için savaştır/ Bu şehitler diyarı işte bu yer Maraş'tır” /Dizelerinin ardından; Selam sana istiklal için yanan şehir/ Selam sana iman dolu göğsüyle düşmana karşı duran şehir/ Selam sana her ferdi kahraman şehir/ Selam sana ey şüheda” dizeleriyle sözlerine başladı.

Bölükbaşı; Kahramanmaraş sadece İstiklal Mücadelesindeki öncülüğüyle değil, İstikbal mücadelesinde de istiklal ruhunu yetiştirdiği birbirinden değerli fikir ve STK adamlarıyla yeni filizlenen bedenlere de aşılamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin 12 Şubat Kurtuluş bayramlarını kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim