Doğanın tüm güzelliklerinin açığa çıktığı mevsim olan ilkbahara kavuştuk. İlkbahar, yenilenmenin, mutluluğun ve huzurun mevsimi olarak anılır. Huzur ve mutluluğu taçlandırmanın yolu ise, yeni yerler keşfederek doğa güzelliklerinden ilham alabilmekte gizli. Soğuklar son bulmuş, doğa tüm büyüleyiciliğini gözler önüne sermişken şimdi harika bir tatilin tam zamanı. Bahar tadında harika bir tatil için, Türkiye’nin en önemli seyahat acentelerinden TurizmPark, mevsimin en güzel keşif duraklarını sizler için derledi.

Tarih Dolu Bir Şehir: Saraybosna

Balkan turu şehirlerinin vazgeçilmezlerinden Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna, baharda size eşsiz bir huzur ve yenilenme hissi vadediyor. Dini çeşitliliğinden dolayı Avrupa’nın Kudüs’ü olarak adlandırılan Saraybosna’nın iç içe geçmiş kültürel yapısı, Türkiye’ye olan yakınlığı ve göz alıcı Osmanlı mimarisiyle kendinizi evinizdeymişçesine rahat hissedeceksiniz. Bu tarihle harmanlanmış şehri keşfederken heybetli Saraybosna Katedrali’ni, Başçarşı’yı, Gazi Hüsrev Bey Cami’yi ve şehir merkezindeki çeşitli ibadethaneleri ziyaret etmenizi de mutlaka öneriyoruz. Boşnak böreğini ve kahvesini tatmadan dönmeyin!


Batıyla Doğunun Birleştiği Nokta: Belgrad

Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği yerde kurulmuş olan Sırbistan’ın başkenti Belgrad, vize istememesi, ucuz alternatifleri ve Türkiye’ye yakın olması ile kısa tatil kaçamakları için ideal seçenekler arasında yer alıyor. Özellikle bahar aylarındaki ılık havası ve kalabalık olmaması nedeniyle tercih edilebilecek bu güzel şehiri gezerken, Osmanlı izleri taşıyan gözalıcı bir manzaraya sahip Kalemegdan’ı, Belgrad Sarayı’nı, Aziz Sava Katedrali’ni ve Nikola Tesla Müze’sini görmeyi ihmal etmeyin.



Hollanda’nın Bohem Başkenti: Amsterdam

Kuzey Denizi’nin kıyısına kurulmuş eski bir balıkçı köyü olan Amsterdam’ın sokakları keşfedilmek için sizleri bekliyor. Bisikletle seyahat edenler, tekne evler ve kanal üstüne kurulan mahallelerle oldukça ilginç bir yaşam tarzına sahip olan Amsterdam’ın meşhur Dam Meydanı, yel değirmenleri ve Kraliyet Sarayı şehrin tarihi dokusunu yaşamak isteyenler için ziyaret edilmesi gereken duraklar arasında. Eğlence hayatı ve alışveriş için Kırmızı Fener Sokağı, Leidseplein Meydanı ve Rembrandtplein bölgesini tercih edebilirsiniz. 

Editör: TE Bilisim