Dolmabahçe ve Saraybosna Rotary kulüplerinin “İki Ülke Tek Vizyon” isimli projeleri kapsamında Türkiye’den bir grup Rotaryen, Bosna Hersek’i ziyaret etti. İki ülke arasındaki bağları güçlendirmek adına yapılan ziyaret kapsamında lise öğrencileri ile çeşitli etkinlikler yapıldı. Etkinlikler kapsamında, Doğru Netice Anadolu Lisesi’nden 15 öğrencinin yazdığı  “Uluslararası Dostluğun Dünya Barışına Etkileri” konulu mektuplar Bosna Hersek'te  Gymnasium Obala Lisesi’ndeki öğrencilere teslim edilerek,  oradaki öğrencilerden de Türkiye’ye getirilmek üzere mektup yazmaları istendi.

Müzik sınıfı oluşturuldu

Dolmabahçe Rotary Kulübü üyeleri aynı zamanda Saraybosna'daki bir okulu ziyaret ederek, yanlarında götürdükleri gitar, org, keman gibi müzik aletleri ile bir müzik sınıfının oluşturulmasına destek oldular. Bosna Hersek’li öğrenciler ise 29 Ekim günü gerçekleşen teslim töreninde Türkçe şarkılar ile Cumhuriyet Bayramını
kutladılar.


AKDENİZ, BASKI ALTINDA BİR DENİZ AKDENİZ, BASKI ALTINDA BİR DENİZ

Saraybosna'da 30.000 ağaç dikilecek

Ardından Saraybosna Rotary Kulübü Başkanı ve Gymnasium Obala Lisesi Direkötürü Bejamin Hedzic ile Dolmabahçe Rotary Kulübü Başkanı Onur Öner Saraybosna’nın ağaçlandırılması kapsamında dikilecek 30.000 ağaçtan ilkini lise öğrencileri ile beraber diktiler. Dolmabahçe Rotary Kulübü Başkanı Onur Öner yaptığı açıklamada “Bizim için çok anlamlı bir gün olan 29 Ekim’de Saraybosna’dayız. Bugün burada dünyanın geleceğini şekillendirecek olan gençlerle çevre, dostluk ve sanat temelli hizmet projeleri gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerin mektup arkadaşlığı başlatarak uluslararası dostluğu bir barış projesine çevirdiğini görmek bizim için onur verici” dedi. 
Editör: TE Bilisim