Beyoğlu Belediyesi’nin ilçede yaşayan çocuklara yönelik gerçekleştirdiği farklı projelerden birisi olan Pasaport ve Kültür Gezisi Programı’yla, çocuklar Beyoğlu’nun tarihi ve turistik yerlerini geziyorlar. Çocuklara turist kimliğini aşılamak ve Beyoğlu ruhunu yakalamalarını hedefleyen program ,10 yılda 100 bin kişiye dokundu.


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB)  Başkanı Başaran Ulusoy ve Turistik Otelciler Yatırımcılar ve İşletmeciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır’ın katılımıyla 21 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirilecek basın toplantısıyla, Pasaport ve Kültür Gezisi Programı’nın 10 yılı değerlendirilecek. Basın toplantısının ardından ise programın duraklarını kapsayan bir gezi düzenlenecek.


10 yıldır düzenlenen programla Dünyaya ve bilgiye ulaşmanın giderek kolaylaştığı günümüzde, tarih ve kültür miraslarımızı yerinde görerek yaşadığı kente aidiyet duyan, kültür ve sanatı hayatının odağına koyup, düşünmenin, üretmenin ve paylaşmanın heyecanını hisseden gençler yetiştirmek hedefleniyor.


Beyoğlu’nda yaşayan çocuk ve ailelerin büyük beğenisini Pasaport Programı’nın Kültür ve tarihi durakları; 
Miniatürk, Panorama 1453 Tarih Müzesi, Koç Müzesi İstanbul Modern Sanatlar Müzesi, Turabibaba Kütüphanesi, Aynalıkavak Kasrı, Neva Şalom Sinagogu Saint Antuan Katolik Kilisesi, Türker İnanoğlu Sinema Tiyatro Müzesi, Nusretiye Camii, İstiklal Caddesi, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi ve Beyoğlu Belediyesi’nden oluşuyor.

Editör: TE Bilisim