Çevreci yaklaşımı ve örnek çalışmalarıyla dikkat çeken ANKAmall‘’Atma, Sanatla Harmanla’’ ileri dönüşüm atölye programıyla farkındalık oluştururken çocukların yaratıcı yönlerini de ortaya çıkartıyor; atölye tatil bitimine dek sürüyor…

PROFAM tarafından yönetilen, Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden ANKAmall, okulların ilk dönem ara tatilinde çocukları verimli, öğretici, eğlenceli bir aktivite ile karşıladı. Ailelerin de büyük ilgi gösterdiği ve tatil bitimine dek sürecek etkinlikte ‘’Atma, Sanatla Harmanla’’ ileri dönüşüm atölye programıyla farkındalık oluştururken çocukların yaratıcı yönlerini de ortaya çıkartıyor.


Çevreci çalışmalar ve gerçekleştirdiği çevre dostu projelerden ötürü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen ‘’En Çevreci Alışveriş Merkezi’’ ödülünün de sahibi olan ANKAmall, ileri dönüşüm projelerine dikkat çekmek amacıyla düzenlediği ‘’Atma, Sanatla Harmanla’’ atölyesi ile başta çocuklar olmak üzere tüm Başkentlileri ileri dönüşüm yapmaya teşvik ediyor.

Atölye kapsamında misafirler, getirdikleri kullanılmayan ve miadını dolduran küçük eşyaları, atölye alanında bulunan çeşitli yan materyallerin yanı sıra yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini kullanarak yeni ürünlere dönüştürüyorlar.

ÇOCUKLAR İÇİN SÖMESTİR EĞLENCESİ ÇOCUKLAR İÇİN SÖMESTİR EĞLENCESİ

Atölye hakkında bilgiler veren proje koordinatörü Tuba Kılıç Almalı, programa yoğun ilgi olduğunu belirterek ‘’Atma Sanatla Harmanla diyerek başlattığımız atölye çalışması, ileri dönüşüm konusunda farkındalık yaratmak ve bu farkındalığı büyütmeyi amaçlıyor. Çocuklar veya yetişkinler evlerinden eski bir eşyalarını getirerek, burada yeniden tasarlıyor ve tekrar kullanılabilecek hale getiriyorlar. Örneğin eski kullanılmış CD’lerden oyuncak masa ve kapı süsü yaptık. Kolilerin içerisinden çıkan strafor oyuncak koltuğa, patlamış mısır kutusu dekoratif saksıya, küçük kahve bardakları ufak çiçek saksılarına, büyük kahve bardakları ise kalemliğe dönüştü. Eskimiş cam vazoları yeniden tasarlayarak modern vazolara dönüştürdük’’ ifadelerini kullandı.

Önemli bir farkındalık oluşturulmak üzere 8 yaş ve üzeri her yaş grubunun dahil olabileceği şekilde kurgulanan “Atma, Sanatla Harmanla” ileri dönüşüm atölye programı 20 Kasım tarihine kadar 12.00 – 19.00 saatleri arasında devam edecek.  
Editör: TE Bilisim