Okan Üniversitesi öğrencileri Türkiye’deki ALS Derneği’ne 1000 TL bağışta bulunduktan sonra başlarından aşağı bir kova dolusu buzlu su döküp Koç, Sabancı ve Kadir Has Üniversitesi öğrencilerine meydan okudular.

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen #IceBucketChallenge kampanyası, Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına farkındalık oluşturmayı ve ALS Derneği için bağış toplamayı hedefliyor. Kampanyada katılımcıların isimleri ile davet aldıktan sonraki 24 saat içinde bir kova dolusu buzlu suyu başlarından aşağı dökmesi gerekiyor.

Katılımcılar bu meydan okumayı kabul etmezse ALS derneğine 100 dolar bağışlıyorlar. Ünlü isimlerin desteğiyle büyüyen kampanyada artık hem bağışta bulunuluyor hem de bir kova dolusu buzlu su baştan aşağıya dökülüyor. Sosyal sorumluluk projesine sessiz kalmayan Okan Üniversitesi öğrencileri de kendi aralarında topladıkları 1000 TL’yi Türkiye’deki ALS Derneği’ne bağışladıktan sonra İstanbul’daki 3 üniversitenin öğrencilerine meydan okudu. Üniversite’nin Tuzla Kampüsü’nde çekilen ve üniversitenin tüm sosyal medya hesaplarından duyurulan videoda öğrenciler, “Okan Üniversitesi öğrencileri olarak ALS hastalığına dikkat çekmek için ALS derneğine bağışta bulunduk. “ #icebucketchallenge” kampanyası kapsamında Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi öğrencilerine meydan okuyor, onları da bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz” dedi. Şimdi de meydan okunan üniversitelerin öğrencilerinin videoları merakla bekleniyor.

 

Videoyu izlemek için tıklayınız:

http://www.youtube.com/watch?v=54-QfDEWnC8&feature=youtu.be&list=UUCc_ssW7UHKGCbX37I9BM9w

Editör: TE Bilisim