İstanbul Modern’in eğitim programlarını destekleyerek 2015 yılında da çocuk ve gençlerin eğitimine olanak yaratmak amacıyla bu yıl altıncısı düzenlenen “Gala Modern”, 13 Aralık Cumartesi akşamı İstanbul Modern’de gerçekleşecek.

 

İş, sanat ve medya dünyasının önemli isimlerini bir araya getirecek olan “Gala Modern” gecesinin ana sponsorluğunu Finansbank Quartz Varlık Bankacılığı üstleniyor.

“Gala Modern”in diğer sponsorlarından İstanbul Modern Restoran, her yıl olduğu gibi bu yıl da gece için özel menü hazırlarken, Vakko Espace gecenin mekan tasarımını, Dream Design Factory ise organizasyonunu yapıyor.

Sunuculuğunu, gönüllü olarak Rana Erkan Tabanca’nın yapacağı “Gala Modern” gecesinde, müzenin eğitim etkinliklerine destek sağlamak amacıyla Raffi Portakal ve Maya Portakal Bitargil yönetiminde destek yarışı gerçekleştirilecek.

“Gala Modern” gecesine sanatçılar Merih Akoğul, Barbara-Zafer Baran, Tosun Bayrak, Hüseyin Çağlayan, Ergin Çavuşoğlu, Murat Germen, Ara Güler, Huri Kiriş, Ozan Oganer ve Canan Tolon  İstanbul Modern’in eğitim projelerine destek olmak için özel çalışmalar hazırladı. Bu yıl ilk kez, İstanbul Modern koleksiyonunda da çalışması yer alan uluslararası sanatçı Tony Cragg de “Gala Modern” gecesine özel bir heykel gerçekleştirdi.  155 cm. yüksekliğinde 300 kilo ağırlığındaki heykel, Tony Cragg'in nadir mermer çalışmalarından biri.  Naile Akıncı’nın bir yapıtı ise “Naile Akıncı’nın İzinde” adlı eğitim programının hayata geçirilmesi için Akıncı ailesi tarafından destek yarışına veriliyor.

Gece, destek yarışından sonra “After Party” ile geç saatlere kadar sürecek.

Bugüne kadar “Gala Modern” gecelerinden sağlanan katkılarla 190 bin çocuk ve gencin sanat eğitiminden yararlandığını belirten İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, “10.yılını kutlayan İstanbul Modern, Türkiye’nin çok kültürlü birikimine ve evrensel değerlerine ev sahipliği yaparken, farklı disiplinlerdeki etkinliklerle ve sanat eğitimi projeleriyle geleceğin izleyicilerinin yetişmesine katkıda bulunmayı sürdürüyor” dedi.

“Gala Modern” gecesini düzenleyen İstanbul Modern Kültür Elçileri, Esra Ekmekçi Çalıcıoğlu, Levent Çalıkoğlu, Banu Çarmıklı, Oya Eczacıbaşı, Şeli Elvaşvili, Cem Hakko, Banu İpeker, Esra Özsüer, Maya Portakal Bitargil, Raffi Portakal, Okşan Atilla Sanön, Aslı Soyak, Asuman Şener, Rana Erkan Tabanca,  Melkan Gürsel Tabanlıoğlu ve Taha Tatlıcı’dan oluşuyor.

Editör: TE Bilisim