YILIN TERÖR’Ü

İnsanoğlu bilgi çağına girdiğinden beri; sayısız haber alıyor, unutuyor ve zamanın farkında olmadan yılları tüketiyoruz. Son saatlerine girdiğimiz 2015 de yine çok sayıda önemli olay ile geldi ve geçti; bizler ise yeni bir yılın hazırlığındayız.

 

Bir Rahat Edemedik…

 

Dijital medyanın nabzını tutan ITS Medya’nın bu yılki verilerine bakıldığında internet ortamında en fazla konuşulan; 250 bine yakın haber ile “terör” oldu. Ankara, Suruç ve Paris’teki katliamlar, Charlie Hedbo dergisine saldırı ve PKK eylemleri ile bu yıl terör daha fazla hissedildi ve maalesef yaşanan olaylarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ve Diyarbakır Barosu Tahir Elçi’nin teröre kurban gitmesi de Türkiye’yi ayaklandıran olaylar arasındaydı.

 

Her Yerde Siyaseti Konuştuk!

 

2015; iki ayrı genel seçimin yaşandığı ve siyasetin tüm çevrelerde hissedildiği bir yıl oldu. 1 Kasım seçimleri sonrası iktidarın tek başına gelmesi 55 bin civarı haber ile yılın en fazla konuşulan konusuydu.

Yine on binlerce haber ile okuduğumuz G20 Zirvesi, Rus uçağının düşürülmesi ile oluşan Türk-Rus gerginliği, Kemal Kılıçdaroğlu’naayakkabı fırlatılması gerçekleştiği dönemde gündeme damga vurdu.

 

2015’te Veda Edenler…

 

ITS Medya haber sayıları vefat haberlerinin yılın gündeminde ilk 3’te yer aldığını gösteriyor. Kenan Evren, Süleyman Demirel, Yaşar Kemal, Müzeyyen Senar, Zeki Alasya, Levent Kırca, Kayahan, Erol Büyükburç, Sinan Şamil Sam ve Kral Abdullah ölüm haberleri ile çok kez anıldılar.

Bunlarla birlikte; Paralel yapı operasyonları ve Hac’da yaşananlar, mülteci dramları, doğal afetler gibi toplu ölümlere sebep olan facialar yılın ilk 5’ini oluşturdu.