Taraklı'da beş çocuğuyla yaşayan İbrahim (Sinan Albayrak) ona çocukluğundan beri aşık olan Nalan (İpek Tuzcuoğlu) ile zoraki nişanlıdır. Ancak İbrahim'in de bir çocukluk aşkı vardır Alev (Didem Balçın)...Alev yıllar sonra bir gün ansızın kasabaya geri döner ve İbrahim'i tepetaklak eder. Nalan, Alev'in dönmesine hiç de sevinemez çünkü İbrahim'in çocukluğundan beri onu nasıl sevdiğini iyi bilmektedir. 

Alev'i kasabadan geri göndermek için ne gerekiyorsa yapmaya karar verir, Alev'e karşı olan nefreti onu Alev'in peşindeki tehlikeli adamlarla işbirliği yapmaya kadar götürür. Nalan ile Alev arasındaki bu nefret dolu ilişki geçtiğimiz bölümde bambaşka bir boyuta taşındı. Alev'in Nalan'ın özbeöz kardeşi olduğu gerçeği konuşulmaya başladı. Yıllar önce kasabadan ailesi ile ayrılan Alev'in kasabayı terk eden aileye evlatlık verildiği ve Nalan'ın da onun ablası olduğu sekizinci bölümün sonunda açıklandı. Bu büyük sürprizin ayrıntıları ve Alev ile Nalan'ın bu gerçek karşında nasıl bir tepki vereceği önümüzdeki bölümlerde izleyiciyi bekliyor... 

 

YALAZA HER CUMARTESİ SAAT 20:00'DE TRT1'DE 

Taraklı'nın mizahi kültürü Yalaza'yı konu alan dizi her biri birbirinden komik karakterleri bir araya getiriyor. Güçlü oyuncu kadrosuyla da dikkat çeken dizide Sinan Albayrak, Didem Balçın, İpek Tuzcuoğlu, Erol Aksoy, Kadir Çöpdemir, Hasan Kaçan, Gamze Karaduman, Merve Erdoğan, Lalizer Kemaloğlu, Ergül Miray Şahin, Mert Carim, Tibet Tursun, Kerem Muslugil, Ercü Turan, Zeynep Gülmez, Gizem Koçer, Erdal Cindoruk, Elif İnici, Batuhan Aydar, Özkan Ayalp, Ömer Gecü, Eray Ayaz, Eylül Naz Özgen gibi isimler yer alıyor. Dizi her cumartesi akşamı saat 20:00'de TRT1 ekranlarında izleyici ile buluşuyor.