Deontay Wilder ve Tyson Fury’nin kozlarını paylaşacağı WBC Ağır Sıklet Şampiyonluk Maçı 2 Aralık Pazar sabahı saat 07:00’de canlı yayınla sadece DMAX’te

Muhammed Ali, Mike Tyson ve Lennox Lewis gibi dünyanın kabul ettiği en büyük boksörlerin sahibi olduğu WBC (World Boxing Council) Dünya Boks Konseyi
’nin Ağır Sıklet Şampiyonluk MaçıBilgehan Demir’in sunumuyla 2 Aralık Pazar sabahı saat 07.00’de canlı yayınla DMAX ekranlarında olacak. Bu tarihi maçta bir tarafta 40 maçta 39’u nakavtla olmak üzere 40 galibiyeti bulunan şampiyon Amerikalı Deontay Wilder, diğer yanda ise 27 maçta 19’u nakavtla 27 galibiyeti bulunan İrlanda kökenli Tyson Fury olacak.

Her maçı ile olay adam haline gelen “Bronz Bombacı” lakaplı Wilder, Haiti asıllı Kanadalı Bermane Stivernie’yi 12 raunt sonrasında puanla yenerek WBC Dünya Şampiyonu unvanını devraldı. Ancak tek nakavt edemediği Stivernie ile rövanşa çıkarak rakibini iddia ettiği gibi ilk rauntta nakavt etti. Sonrasında asla yenilmez denilen Kübalı Luis Ortiz ile karşılaştı ve nakavtın eşiğinden döndükten sonra onu da yenmeyi başardı. Şimdi ise yine yenilgisiz bir isim olan Tyson Fury ile karşı karşıya gelecek.

Wladimir Klitschko’yu yenerek tarihi bir başarı yakalayan ve WBA-IBF-WBO-IBO Federasyonlarının ağır sıkletteki şampiyonu Tyson Fury, 2.5 yıl ara verdiği boks hayatına Haziran ayında geri döndü. “Çingene Kral” lakaplı Fury önce Seferi’yi sonra da Pianeta’yı nakavt ederek namağlup rakiplerini yenilgi ile tanıştırdı. Sonra da çılgınca bir karar ile Anthony Joshua ile birlikte tartışmasız dünyanın en tehlikeli ismi yenilgisiz Deontay Wilder’in teklifini kabul etti. Tyson Fury şimdi elde edemediği tek şampiyonluk kemeri olan WBC Unvanı için kıyasıya mücadele edecek.

Bu pazar sabahı saatleri 07:00’ye kurun ve iki ezeli rakibin kıran kırana mücadelesini izleyeceğiniz tarihi maça DMAX ekranlarında tanıklık edin.