CNN TÜRK4 Temmuz Pazartesi gününden itibaren saat 23:00’te, 6 bölümden oluşan Vahşi Rusya belgeselini ekrana getirmeye başlayacak.

 

Rusya, uzun süre dünyanın geri kalanı için erişilmez bir ülkeydi, hala dünyanın en geniş, en el değmemiş ülkelerinden biridir. Boydan boya on bin kilometrelik genişliğiyle neredeyse dünyanın yarı çevresini kat eder.

 

Vahşi Rusya belgeselinde, dağlar, volkanlar, çöller, göller ve buzullarla kaplı nefes kesici bir coğrafya ekranlara gelecek.

 

Rusya’nın Kalbi: Sibirya

Ünlü soğukları Sibirya’yı tanımlamak için yetersiz kalıyor. Sınırları kadar engin güzelliği ve dünyanın her hangi bir bölgesine rakip olabilecek doğal çeşitliliğiyle Rusya’nın dağlar, göller, ormanlar ve geniş düzlükleriyle bu bölgeyi ancak tek bir kelimeyle tanımlanabilir: Sibirya.

 

Vahşi Rusya’nın 1. bölümünde sürprizlerle dolu bir yer olan Rusya’nın kalbi Sibirya ekrana taşınacak. Sibirya, sadece soğuk ve bakir bir doğadan ibaret değil, şaşırtıcı çeşitlilikte bir yaban hayatı var. Tehlike altındaki güzellikleri ve yaban hayvanları ile insanı hayretler içinde bırakan vahşi toprakları CNN TÜRK’te izleyeceksiniz.

 

Sibirya, dünyadaki kara parçalarının yaklaşık %10’unu oluşturuyor. İsmi Yıpratıcı Soğukla eş anlamlı olsa da bazı bölgeleri kırk santigrat derece sıcaklığa kadar ulaşır. Ancak Sibirya denince akla kar gelir. Kış bu şöhreti doğrular. Kasımdan şubata kadar Sibirya’nın tümü yer yer seksen santimetreye kadar ulaşan karlarla kaplıdır. Ancak Sibirya kış sezonunda kapalı değildir. Sadece bölge sakinleri için yaşam şartları biraz daha çetindir.

 

Soğuğa aldırmayan Avrasya kurtları, dünyanın en nadir kuşlarından, nesli tükenme tehlikesinde olan beyaz Sibirya turnası, kanguruya benzeyen yüzü ve vampir dişleriyle Misk geyiğialtıngözlü ördekler, dünyanın tek tatlı su fokları olan Baykal foklarıŞayak sinekleriBoz ayılaryılanlarçizgili sincaplar Vahşi Rusya’nın Sibirya bölümünde olacak.

 

YAYIN TARİHİ:                     04 TEMMUZ 2016 / PAZARTESİ – 1. BÖLÜM                

 

YAYIN SAATİ:                      23:00

 

Editör: TE Bilisim