TRT 1in yayınlanmaya başladığı ilk bölümünden itibaren büyük ses getiren tarihi dizisi Uyanış: Büyük Selçuklu, dün akşam ekranlara gelen bölümüyle izleyicilere adrenalin ve duygu dolu anlar yaşattı.

Melikşah’ın(Buğra Gülsoy) saraya gelmesiyle Seferiye Hatun’dan (Çiğdem Selışık Onat) oğlunu kaybettiğini öğrenmesi seyircileri derinden etkiledi. Melikşah’ın, yaşadığı kaybın acısını çok güçlü yaşayan Terken Hatun’un (Hatice Şendil) karşısına çıktığı ve onunla yüzleştiği sahne, bölümün en çok konuşulan anlarından oldu.

Sencer’in (Ekin Koç), Batıni tehlikesi için mücadelesine ara vermeden devam ettiği bölümde Tapar’la(Ali Gözüşirin) kılıçlarını konuşturdukları dakikalara Melikşah’ın son vermesi ekran başındakileri şaşırttı. Melikşah’ın, Batınilerin yanına dönecek olan Sencer’i olası tehlikeli bir durumdan koruma amacıyla ona Selçuklu askerlerinin kullandığı oku sapladığı an ise izleyenler için beklenmedik bir gelişme oldu.

Terken Hatun’un, Elçin Hatun’la (Leyla Lydia Tuğutlu) ile ilgili beklenmedik planının ekran başındakileri şaşırttığı bölümün finalinde Sencer’in Gazali’yi (Cemal Toktaş) hedef alan hamlesi ise tansiyonu yükseltti.

Heyecanla beklenen pek çok sorunun yanıt bulacağı ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’nun yeni bölümü 2 Kasım Pazartesi akşamı saat 20:00’da TRT 1 ekranlarında olacak. 
Editör: TE Bilisim