TRT 1’in yurt içinde ve yurt dışında milyonlarca izleyiciyi ekran başına kilitleyen, yayınlandığı ilk günden bu yana zirveden düşmeyen dizisi Uyanış: Büyük Selçuklu14 Aralık Pazartesi günü on ikinci bölümüyle ekranlara geliyor.


Geçen bölümde neler olmuştu?


Sencer ve arkadaşları, Nizamülmülk’ün yoğun gayretiyle üzerlerine yıkılan suçlardan aklanmış ve mahkemeden alınlarının akıyla çıkmışlardı. Mahkeme çıkışında Arslantaş’a Batınilerden mühim bir haber gelmişti. Bu haber yıllardır hasretlerini çektiği annesi ve kardeşinin hayatta ve nerede olduğuyla ilgiliydi. Arslantaş, derhal Batınilerin istediği yere gitmişti.


Sencer ise Rüstem’i bulabilmek için vakit kaybetmeden Sabit’i sorgulamaya gitmişti. Sorgulama sonucunda Rüstem’in nerede saklandığını öğrenmişti. Sencer ve arkadaşları Rüstem’i yakalamak için harekete geçmişlerdi.


Öte yandan Arslantaş, Batınilerin istediği yere gelmişti. Burada Behram’la görüşmüş ve Sencer’in peşine düştüğü Rüstem’in yıllardır büyük bir özlemle aradığı kardeşi olduğunu öğrenmişti. Arslantaş, Rüstem’i bulmak için harekete geçmişti.


Sencer, yerini öğrendiği Rüstem’i bulmuş ve onunla bir dövüşe tutuşmuştu. Sonunda Rüstem’i devirmeyi başaran Sencer, bitirici hamleyi yapacağı sırada bir sürprizle karşılaşmış ve kardeşi gibi sevdiği Arslantaş tarafından sırtından vurulmuştu.


Yeni bölümde neler olacak?

 

Sencer ve Arslantaş’ın akıbeti ne olacaktır? Anne ve kardeşine duyduğu özlem en büyük zaafı olan Arslantaş, annesine kavuşabilecek midir? Onun bu zaafından yararlanacak olan Batıniler, Arslantaş’ı nasıl bir oyunun içine çekeceklerdir?


Arslantaş’ın Sencer’i vurduğu haberini alan Terken, Nizamülmülk’ün gücünü kırmak adına hususi yiğitlik müessesini Melikşah’ın gözünden düşürmek için harekete girişir. Nizamülmülk, oğulları mesabesinde gördüğü hususi yiğitlerini nasıl müdafaa edecektir?


Diğer taraftan Elçin Melikşah yakınlaşmasıyla kıskançlık krizine giren Terken, Elçin’e tokat atmıştı. Yediği tokadın intikamını almak isteyen Elçin, Seferiye’nin hastalanmasının Terken’in tezgâhladığı bir oyun olduğunu anlamıştı. Bu oyunu ortaya çıkarabilmek için ne yapacaktır? Terken, kurduğu oyunun ortaya çıkmasına ve Elçin’in kendisinden intikam almasına mani olmayı başarabilecek midir?


Tüm bunlar oluyorken Melikşah ile yakınlaştığını düşünen Elçin’i nasıl bir sürpriz beklemektedir? Öte yandan Hasan Sabbah’ın tüm Selçuklu Devleti’ni etkileyecek şeytanî planı ne olacaktır? Sencer, Hasan Sabbah’a engel olmayı başarabilecek midir?


“Uyanış: Büyük Selçuklu” dizisinde Ekin Koç, Buğra Gülsoy, Hatice Şendil, Gürkan Uygun, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci, Mehmet Özgür, Cemal Toktaş, Osman Sonant, Leyla Feray, İlker Kızmaz, Ali Gözüşirin, Çiğdem Selışık Onat, Murat Garipağaoğlu, Nik Xhelilaj ve Erdem Akakçe gibi birbirinden önemli isimler rol alıyor.

Ziyaret Altın Silsile “Hindistan” TRT Avaz’da... Ziyaret Altın Silsile “Hindistan” TRT Avaz’da...


Uyanış: Büyük Selçuklu yeni bölümleriyle her Pazartesi saat 20.00’de TRT 1’de… 
Editör: TE Bilisim