TRT 1de yayınlanan Pazartesi günlerinin lider dizisi Uyanış: Büyük Selçuklunun dün akşam ekranlara gelen bölümünde final sahnesindeki beklenmedik gelişme tüm dengelerin alt üst olacağının sinyallerini verdi. Kardeşinin Rüstem olduğunu öğrenen ve onu Batınilerin elinden almak için elinden geleni yapan Arslantaş, bu hedefinde başarılı olamazken Batınilerin kontrolü altına girdi. Onların tesirindeyken Sencer, Tapar ve Nizamülmülk’ün karşısına çıkan Arslantaş, kardeşini ve annesini ondan ayıranın Nizamülmülk olduğuna inandığı için ondan intikamını aldı. Başdai Seyiduna ile karşılaşacaklarını zanneden Sencer, Tapar ve Nizamülmülk, Sabbah’ın oyununa düşerek karşılarında Arslantaş ile Batınileri buldu. Bu sırada Arslantaş da hançerini Nizamülmülk’ün karnına saplayarak herkesi şoke etti. Batıni tehlikesinin giderek büyüdüğü bölümde Şelemzar’a gönderilen patlayıcıların patlaması Selçuklular’ı zorlu günlerin beklediğini gözler önüne serdi. Melikşah’ın tüm bu yaşananlara karşı nasıl tepki vereceği ise şimdiden merak konusu oldu.


Terken Hatun ile Elçin Hatun arasındaki mücadelenin devam ettiği sarayda ise Elçin ve Gevher’in Seferiye Hatun’un sağlığını birinin bozduğuna dair şüpheleri arttı. Terken Hatun’un bu durumda parmağının olduğunu düşünen Elçin ile Gevher, Turna Hatun’u saraya çağırtarak Seferiye Hatun’a bakmasını istediler. Turna Hatun’un Gevher Hatun’un gebeliği nedeniyle saraya geldiğini bilen Terken Hatun, yine de bir iş çevrildiğini düşündü. Ancak bu sırada Turna Hatun, Seferiye Hatun’u odasındaki kandillerden birinin içindeki yağın zehirlediğini çözdü. Elçin Hatun ile Gevher Hatun’un bu bilgi karşısında ne yapacakları büyük heyecanla beklenirken, Terken Hatun’un ise bir sonraki hamlesinin ne olacağı akıllarda soru işareti yarattı.


‘Uyanış: Büyük Selçuklu’, dün akşam ekranlara gelen bölümüyle yine zirvelerdeydi… AB’de 9.38 izlenme oranı (rating), 19.61 izlenme payını (share) alan dizi, ABC1’de ise 9.67 izlenme oranı (rating), 18.96 izlenme payına (share) sahip oldu.

Selahaddin’in Şam’ı geri alabilecek mi? Selahaddin’in Şam’ı geri alabilecek mi?


Dizi, sosyal medya mecrası Twitter’da ise uzun süre TT listesinde kaldı.


‘Uyanış: Büyük Selçuklu’nun yeni bölümü 21 Aralık Pazartesi akşamı saat 20:00’da TRT 1’de ekranlara gelecek.


 
Editör: TE Bilisim