İstanbul, 21 Aralık 2015: Discovery Networks Orta & Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA) bugün Türkiye’deki üç ücretli kanalı olan Discovery ChannelAnimal Planet ve Discovery Science’nin aynı anda HD yayına geçeceğini duyurdu.

Ocak 2016 itibari ile Türk seyirciler Discovery Channel, Animal Planet ve Discovery Science’deki en sevdikleri programları HD formatta seyretme imkanına sahip olacaklar.

Dsmart, Tivibu ve Filbox üyeleri üç kanalın tümünü HD formatta seyretme imkanı bulurken Digitürk üyeleri de Ocak itibari ile Discovery Channel HD’yi seyredebilecekler. 

Discovery CEEMEA, Gelişen Pazarlardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı James Gibbons: “Discovery Channel, Animal Planet ve Discovery Science’yi HD formatta yayınlayarak Türk seyircilerimize katma değer sunmaktan ve ücretli kanal yayınımızı güçlendirmekten dolayı büyük heyecan duyuyoruz. HD, seyir kalitesini artırırken rakipsiz içeriğimizi de olması gerektiği gibi sunma imkanı sağlıyor. Bu hamle, hem seyircilerimiz hem de ticari ortaklarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak, mutlaka seyredilmesi gereken, yüksek kaliteli kanallar sunmaya bağlılığımızın bir göstergesidir” dedi.

Yeni HD yayın sayesinde Discovery’nin ücretli kanal portföyü üyeleri artık; Discovery Channel, Animal Planet ve Discovery Science’de yer alan Ölümcül AvBondi Veterineri ve Morgan Freeman ile Evrenin Sırları gibi en popüler programları daha önce hiç görmedikleri şekilde, gerçek HD formatta deneyimleyebilecekler.

Ocak ayında seyircileri HD formatta yeni ve tekrar programlar bekliyor olacak:

Discovery Channel’da Altın Peşinde altıncı sezonu ile geri dönüyor (11 Ocak Pazartesi 21:30’dan itibaren) ve bu sefer, Hoffman klanı Klondike’ta zengin olma misyonlarının peşinde koşarken her şey tamamen altın ve aile ile ilgili.

Animal Planet’in yeni dizisi Dr. Dee: Alaska Veterineri’nde (21 Ocak Perşembe saat 21:30’dan itibaren) veteriner Dee Thornell’i Sibirya kurdundan ren geyiğine her türlü hayvanı tedavi ederken, hayatını tehlikeye atarken ve zorlu Alaska arazisine göğüs gererken izliyoruz.

Ve Discovery Science’da yayınlanacak Uyarmak Bizden (4 Ocak Pazartesi 22:25’ten itibaren) ise dünyanın en zeki, en komik ve en cesur 20 ev yapımı YouTube bilim gösterileri ve deneylerini ekrana getiren hızlı bir geri sayım programı.

Ocak ayında Discovery HD, Animal Planet HD ve Discovery Science HD’nin yayına girmesi ile aksiyonu sakın kaçırmayın.

Editör: TE Bilisim