Bayrama özel yayınlar TRT ekranlarında olacak

TRT, Kurban Bayramı için hazırladığı özel yayınları televizyon ve radyo kanallarında izleyici ve dinleyiciyle buluşturacak.

 

“Bayram Özel” yayını TRT 1’de

Birbirinden değerli konuklar, sımsıcak bayram sohbetleri, leziz ve pratik mutfak sırları ve bayram günlerinin olmazsa olmazı müzik ve daha fazlası, Şahla Orujova ile Gönül Dağı'nın Selami'si Eser Eyüboğlu’nun sunumuyla 20 Temmuz Salı bayramın birinci günü saat 12.30’da “Bayram Özel” yayınıyla TRT 1’de ekranlara gelecek.

TRT 1’de ekrana geldiği ilk günden bu yana gönüllerde taht kuran, yayınlandığı tüm bölümlerde adını zirveye yazdıran Gönül Dağı, izleyicilerine bayram coşkusu yaşatacak. Kurban Bayramı’nda TRT 1 ekranlarına gelecek olan Gönül Dağı “Kurban” özel bölümüyle, izleyenleri özlenen o eski bayram günlerine nostaljik bir yolculuğa çıkartarak eğlenceli dakikalar geçirtecek. Gönül Dağı “Kurban”, 20 Temmuz Salı akşamı saat 20.00’de izleyiciyle buluşacak.

 

TRT Filarmoni Orkestrası’ndan bayrama özel konser

Mozart’tan Beethoven’a, ünlü bestecilerin Türk müziğinden etkilenerek yazdıkları eserler Şef Antonio Pirolli yönetimindeki TRT Filarmoni Orkestrası tarafından TRT 2’de icra edilecek. Orkestra, “Türk Müziğinden Etkilenen Besteciler Konseri” ile 22 Temmuz Perşembe günü saat 19.30’de, 23 Temmuz Cuma günü saat 20.00’de Yeşilçam’ın unutulmaz şarkılarını yorumlayacak.

 

TRT’de müzik ziyafeti yaşanacak

TRT Müzik, sevilen sanatçılarla ve dillerden düşmeyen şarkılarla bayram sevincini ikiye katlayacak. Bayram boyunca her gün ekranlara gelecek olan “Bayram Hatırası” programı ile geçmiş bayramlar TRT arşivi ile canlanacak, birbirinden kıymetli sesler, unutulmaz eserler izleyici ile bulaşacak. Program bayramın birinci günü saat 15.00’te, ikinci ve üçüncü günü saat 13.30’da, bayramın son günü ise 14.30’da TRT Müzik ekranlarında olacak.

Sevilen sanatçı Muazzez Ersoy bayramın birinci günü TRT Müzik izleyicileri için ekranlarda olacak. “Sevgilerimle Muazzez Ersoy” programı yeni ve bayram özel bölümüyle bayramın ilk günü saat 21.00’de bayrama renk ve müzik katacak.

Bayram boyunca TRT Müzik’te ekranlara gelecek olan “Bayram Özel” programı ise birbirinden değerli isimleri konuk edecek. Program bayramın birinci ve dördüncü günü saat 22.30’da, ikinci ve üçüncü günü ise saat 21.00’de ekranlarda olacak.

TRT’de “Ramazan Bayramı” Coşkusu Yaşanacak! TRT’de “Ramazan Bayramı” Coşkusu Yaşanacak!

Her zevke özel içerik TRT Belgesel’de

TRT Belgesel’in sevilen yapımları yeni bölümleriyle bayramda izleyiciyle buluşacak. 20 Temmuz Salı günü saat 21.00’de “Su Savaşları”, 21 Temmuz Çarşamba günü saat 20.00’de “Ulak”, saat 21.00’de “Bir Dövüşçünün Dünya Maceraları”, 22 Temmuz Perşembe günü saat 20.00’de “Gizemli Tarih”, saat 21.00’de “Doğu'nun Kayıp Silüetleri”, 23 Temmuz Cuma günü saat 20.00’de ise “Savaşın Efsaneleri” yeni bölümüyle ekranlara gelecek.

 

TRT Belgesel’in yeni yapımı “Tatilimi Planla” ise ilk bölümüyle 21 Temmuz Çarşamba günü saat 22.00’de izleyiciyle buluşacak.

 

TRT Çocuk’tan izleyicilerine bayram hediyesi

TRT Çocuk’un yoğun ilgiyle takip edilen içerikleri, Kurban Bayramı’nın ilk günü itibarıyla yepyeni bölümleriyle ekrana gelecek. İbi ve arkadaşlarının maceraları, yeni bölümleriyle bayram boyunca her gün 16.50’de TRT Çocuk’ta olacak.

“Maysa ve Bulut” bayramın ilk gününden itibaren her gün 11.55’te, “Max ve Maestro” ise bayramın ilk gününden itibaren her gün 17.40 ve 21.45’te TRT Çocuk’ta izleyiciyle buluşacak.

TRT EBA’nın başvuru rekoru kıran yarışması “Uzaktan Erişim TRT EBA” bayram özel bölümüyle 20 Temmuz Salı saat 09.00’da TRT EBA Ortaokul’da, aynı gün saat 10.00’da ise TRT EBA İlkokul’da olacak.

 

Abay Kunanbay’ın doğumunun 175. yılına özel ‘Abay’ dizisi TRT Avaz’da

Kazakistan’ın devlet televizyonu tarafından çekilen “Abay” dizisi, Türk dünyasının ortak sesi olan TRT Avaz’da izleyiciyle buluşacak. 19-23 Temmuz tarihleri arasında hafta içi her gün saat 15.00’te yayınlanacak olan dizide, Kazakistan’ın ünlü fikir adamı Abay Kunanbay’ın hayatı işlenecek.

 

TRT Radyoları’ndan birbirinden özel programlar

TRT Radyoları, Kurban Bayramı süresince özel içerik ve programlarla dinleyicisi ile olacak. Bayramların milli ve manevi açıdan önemi, birlik ve beraberliğimize katkısı ve yurdumuzun dört bir yanından bayram geleneklerimiz gibi konularda yapılacak söyleşiler dinleyicilere aktarılacak.

TRT Türkü kanalında bayramın birinci ve ikinci günlerinde bayram konulu türkülerden oluşan özel konserler dinleyicilerle buluşacak. Türk Sanat Müziğinin seçkin örneklerini dinleyicilerle buluşturan TRT Nağme’de, “TSM Bayram Özel Konseri” yer alacak. TRT FM’de ise bayram boyunca dinleyicilerin bayram konusundaki düşünceleri, mesajları ve müzik isteklerini yansıtacak içerikler oluşturulacak. TRT Bölge Radyoları da ilgili illerdeki bayram gelenekleri, kutlamaları ve bayram boyunca alınan önlemlerle ilgili bölgesel içerikleri dinleyiciyle paylaşacak. 

  
Editör: TE Bilisim