TRT’nin Radyo Dramaları, özellikle pandemi döneminde tiyatroya gidemeyenler için evlerinden çıkmadan da bu sanatı deneyimleme imkânı sunuyor.

TRT Radyoları tarafından yapımları gerçekleştirilen, Radyo Dramaları, “Radyo Tiyatrosu Kuşağı”, “Arkası Yarın Kuşağı” ve “Gece Tiyatrosu Kuşağı”aracılığıyla sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. TRT Radyoları, zengin oyun arşivine özellikle son iki yıldır hızlandırdığı yeni kayıtlarla radyo dinleyicisine sesten dünyalar kurarak her dinleyicinin kendi hayal sahnesinin yönetmeni olabilmesine imkân tanıyor.

“Radyo Tiyatrosu Kuşağı” için yeni oyun kayıtlarına başlandı

Radyo Draması arşivine katılacak olan “İki Yaşam” adlı oyunun kayıtlarına başlandı. Oyun, Uludağ Üniversitesinde öğretim üyesi ve yazar Mine Artu tarafından kaleme alındı.Yönetmenliğini, oyuncu ve seslendirme sanatçısı Ali Rıza Kubilay’ın yaptığı; Faruk Akgören, İskender Bağcılar, Tarık Şerbetçioğlu, Murat Şenol, Bulut Akkale ve Aliye Uslu’nun seslendirdiği oyun, her çarşamba saat 21.05’de TRT Radyo 1’de “Radyo Tiyatrosu Kuşağında” dinleyici ile buluşacak oyunlar arasına katılacak. Oyunların kayıtları ise TRT İstanbul Radyosu’nun tarihi drama stüdyosu olan C stüdyosunda gerçekleştiriliyor.

Radyo Draması tutkunları, sadece Radyo Tiyatrosu kuşağıyla değil, hafta içi her gün 09.40’da başlayan “Arkası Yarın Kuşağı” ve her pazartesi 01.05’deyayınlanan“Gece Tiyatrosu Kuşağı”ile Radyo Dramaları’nı TRT Radyo 1’de dinleyebiliyor. Radyo Dramaları’nın TRT’nin dijital platformu olan TRT Dinle’ye de yükleme çalışmaları devam ediyor.Böylelikle Radyo Dramaları hiç kapanmayan perdesiyle sanattan kopmak istemeyen tiyatro severlerin eğlenceli ve kaliteli zaman geçirmelerini sağlıyor. 
Editör: TE Bilisim