Büyük Selçuklular adına Anadolu'nun önemli bir kesiminde fetih faaliyetlerini yürütmüş olan Dânişmendliler'in Tokat Niksar'a armağan ettiği ve Nizâmeddin Yağıbasan'ın saltanatı sırasında 1145 yılında inşa edilen Niksar Ulu Camii’nde TRT tarafından gerçekleştirilecek “Regaip Gecesi Özel Yayını” 26 Ocak Perşembe (yarın) saat 18.15’te canlı yayınla TRT 1 ve TRT Radyo 1’de izleyici ve dinleyiciyle buluşacak.

İslam dünyası için büyük öneme sahip üç aylardan, Recep ayının ilk perşembe gününü cumaya bağlayan gece idrak edilen Regaip Kandili, rahmet ve bereket gecesi olarak kabul ediliyor.

Tokat'ın Niksar ilçesinde bulunan ve Melik Gazi Cami adıyla da anılan Anadolu'daki ulu camilerin en eski örneklerinden biri olan Niksar Ulu Camii’nde TRT tarafından “Regaip Gecesi Özel Yayını” gerçekleştirilecek. Bu özel yayın yarın saat 18.15’te TRT 1 ve TRT Radyo 1’den canlı yayınlanacak.

 

Ömer, hayati bir kararın eşiğinde… Ömer, hayati bir kararın eşiğinde…

TRT’den Regaip Kandili’ne özel içerikler

Yılın ilk kandili olan Regaip Kandili’ne özel olarak hazırlanan içerikler TRT ekranlarında olacak.

Almanya Köln Merkez Camii’ndeki Regaip Kandili özel yayını yarın saat 23.30’da TRT Türk’te izleyiciyle buluşacak.

En güzel ilahiler TRT Müzik ekranlarından söylenecek. Tasavvuf musikisinin usta ismi Sami Özer’le gönül bahçelerine uzanan bir yolculuğa çıkılacak olan Sami Özer ile Nefes "Regaib Kandili Özel" programı yarın saat 19.00’da TRT Müzik’te ekranlara gelecek.

‘Oku’ emri ile başlayan Alak suresinin ilk 5 ayetinden oluşan ‘ilk vahyin’ gelişine tanıklık edilecek ve İslamiyet’in nasıl yayıldığını aktaracak olan “Vahyin İzinde” özel bölümü yarın saat 21.35’te TRT Belgesel ekranlarında olacak.   

Editör: TE Bilisim