TRT, Kurban Bayramı için hazırladığı özel yayınları televizyon ve radyo kanallarında izleyici ve dinleyiciyle buluşturacak.

“Bayram Namazı” yayını TRT 1’de

Birbirinden değerli konuklar, sımsıcak bayram sohbetleri ve daha fazlası bayramın ilk günü “Bayram Özel” programında izleyiciyle buluşacak. “Bayram Namazı” programı 9 Temmuz Cumartesi günü saat 05.20’de canlı yayınla TRT 1 ekranlarında olacak.

TRT 1’de ekrana geldiği ilk günden bu yana gönüllerde taht kuran, yayınlandığı tüm bölümlerde adını zirveye yazdıran Gönül Dağı, izleyicilerine bayram coşkusu yaşatacak. Kurban Bayramı’nda TRT 1 ekranlarına gelecek olan Gönül Dağı “Kurban 2” özel bölümü, izleyenleri özlenen o eski bayram günlerine nostaljik bir yolculuğa çıkartacak. Sinema filmi tadındaki eğlenceli sahneleriyle Gönül Dağı “Kurban 2”, 9 Temmuz Cumartesi akşamı 20.00’de izleyiciyle buluşacak.

 

TRT 2’den bayrama özel konserler

TRT 2 ekranlarında bayram boyunca birbirinden özel konserler izleyicilerle buluşacak. Denizli’deki Laodikya Antik Kenti’nin açılışının kutlandığı “Laodikeia Antik Kenti Batı Tiyatrosu Açılış Konseri”, 9 Temmuz Cumartesi saat 20.00’de TRT 2 ekranlarında olacak.

Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen ve şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın tenorlar Ayhan Uştuk, Aykut Çınar ve Şenol Talınlı’ya eşlik ettiği “3 Tenor Konseri”, 12 Temmuz Salı saat 20.00’de TRT 2 ekranlarına gelecek.

“Tarih Söyleşileri”, “Tarihin Ruhu” ve “Hayat Sanat” programları da bayram boyunca Türk kültüründe dini ve geleneksel olarak Kurban Bayramı, kurban ve Hac ibadetlerinin tarihi ve bayrama özel gelenekleri izleyiciyle buluşturacak.

 

NİLOYA’DAN ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ NİLOYA’DAN ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ

TRT’de müzik ziyafeti yaşanacak

TRT Müzik, sevilen sanatçılarla ve dillerden düşmeyen şarkılarla bayram sevincini ikiye katlayacak. TRT'nin zengin arşivinden derlenen 1970'li, 80'li ve 90'lı yıllarda büyük ilgi gören müzik programları bayram özel içerikleriyle "Arşivden" programıyla, bayram boyunca her akşam saat 19.00’da izleyiciyle bulaşacak. Sevenlerinin kalbinde her daim yaşayan usta isimlerin konserleri “Nostalji Konserleri” programında izleyenlerle tekrar buluşacak.  Müslüm Gürses, Neşet Ertaş ve Ferdi Tayfur’un konserlerinin yer alacağı “Nostalji Konserleri”, 9 - 10 - 11 Temmuz saat 19.30’da TRT Müzik ekranlarında olacak.

İhsan Güvenç ve Merve Kayacan’ın en sevilen eserleri seslendireceği “Kalpten Kalbe” programı bayramın ilk günü saat 21.00’de ekranlara gelirken,  Mustafa Keser'in özgün yorumuyla izleyiciyle buluşan “Ustadan İstekler Bayram Özel” bölümü aynı gün saat 22.00’de TRT Müzik ekranlarında.

 

Her zevke özel içerik TRT Belgesel’de

TRT Belgesel’in sevilen yapımları yeni bölümleriyle bayramda izleyiciyle buluşacak. Bayramın ilk günü ekranlara gelecek olan “Türkiye'nin Dev Yapıları” programı, Avrasya Tüneli özel bölümüyle saat 14.00’de TRT Belgesel ekranlarında. Reshad Strik’in Kahramanmaraş’a bağlı Göksun ilçesinde gül dağı köyüne konuk olduğu “Ailenin Yeni Üyesi Türkiye” 10 Temmuz Pazar saat 16.10’da TRT Belgesel’de. “Yiyeceğin Serüveni” programı ise Ordu lezzetlerini konu alan bölümüyle 12 Temmuz Salı saat 12.35’te TRT Belgesel ekranlarında.

 

TRT Çocuk, Kurban Bayramı’nı özel içerikleriyle kutlayacak

TRT Çocuk’un büyük ilgi gören çizgi filmi “Doru”, heyecan dolu yeni bölümleriyle bayramın ilk günü 9 Temmuz’dan itibaren her gün saat 15.00’te TRT Çocuk’ta ekranlara gelecek. TRT Çocuk’un sevilen içeriklerinden “Ege ile Gaga”, “Kaptan Pengu ve Arkadaşları” ve “Pırıl”ın bayram özel videoları da bayram boyunca TRT Çocuk’ta olacak.

 

TRT Türk ve TRT Kurdî ekranlarında bayram özel yayınları

İsmail Halis'in sunumuyla bayram sohbetleri, canlı bağlantılar ve müziğin yer alacağı “Bayram Sabahı” programı, bayramın ilk günü saat 06.00’da Süleymaniye Camii’nden canlı yayınla TRT Türk ekranlarında izleyicilerle buluşacak. TRT Türk'ün sevilen programı "Rehber", Kurban Bayramı özel bölümleriyle bayram boyunca her gün 17.30'da TRT Türk ekranlarında yer alacak.

TRT Kürdi’de de bayram boyunca birbirinden eğlenceli içerikler izleyiciyle buluşacak. Bayramın ilk günü saat 12.00’de ekranlara gelecek olan “Bayram Coşkusu” ve aynı gün saat 20.15’te yayınlanacak “Kurban Bayramı Özel” programlarıyla bayram sevinci TRT Kurdî’de yaşanacak.

 

TRT Radyoları’ndan birbirinden özel programlar

TRT Radyoları, Kurban Bayramı süresince özel içerik ve programlarla dinleyicisi ile olacak. Bayramların milli ve manevi açıdan önemi, birlik ve beraberliğimize katkısı ve yurdumuzun dört bir yanından bayram geleneklerimiz gibi konularda yapılacak söyleşiler dinleyicilere aktarılacak.

TRT Türkü kanalında bayramın birinci ve ikinci günlerinde bayram konulu türkülerden oluşan özel konserler dinleyicilerle buluşacak. Türk Sanat Müziğinin seçkin örneklerini dinleyicilerle buluşturan TRT Nağme’de “Bayram Özel” programları yer alacak. TRT FM’de ise bayram boyunca dinleyicilerin bayram konusundaki düşünceleri, mesajları ve müzik isteklerini yansıtacak içerikler oluşturulacak.

TRT Bölge Radyoları da ilgili illerdeki bayram gelenekleri, kutlamaları ve bayram boyunca alınan önlemlerle ilgili bölgesel içerikleri dinleyiciyle paylaşacak. 

Editör: TE Bilisim