Dijital sanatların yaratıcı, teknik ve profesyonel ilerlemesini sağlamak amacı ile kurulan Uluslararası Dijital Sanatlar ve Bilimler Akademisi (IADAS) tarafından verilen Lovie Ödülleri, sahiplerini buldu. TRT World, 17 Kasım’da 11.si düzenlenen ve Avrupa’nın en iyilerinin ödüllendirildiği törenden 2 Altın Lovie ve 2 Halkın Lovie Ödülü ile ayrıldı. 

“Bir Hikayem Var” serisi iki ödülün sahibi oldu

TRT World’ün dijital video serisi “Bir Hikayem Var”, 30 ülkeden yaklaşık 1000 çalışma arasından Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık alanında Altın Lovie’nin sahibi oldu. Aynı zamanda aynı kategoride 55.000’e yakın oy alarak tüm rakiplerini geride bıraktı ve Halkın Lovie Ödülü’ne layık görüldü.

“Love Jihad”, iki kategoride ödüle layık görüldü

TRT Avaz'ın 15. Yıl ve Nevruz Özel Konseri TRT Avaz'ın 15. Yıl ve Nevruz Özel Konseri

Bir diğer TRT World yapımı olan “Love Jihad” videosu, tekil kategoride Altın Lovie ve Halkın Lovie ödüllerini almaya hak kazanırken Haber ve Politika kategorisinde ise finale kaldı. Londra’nın ilk Uygur restoranını konu alan ve televizyon dalında çekilen kısa belgesel serisi “Renklerin Tadı” ise Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık alanında finale kaldı.

TRT World’ün üstün başarısı vurgulandı

Uluslararası Dijital Sanatlar ve Bilimler Akademisi (IADAS) adına açıklama yapan organizasyon üst düzey yetkilisi Nicolas Roope, TRT World’ün başarısı hakkında konuştu. TRT World’ün bulunduğu kategorilerdeki başarısını “üstün” olarak nitelendiren Roope, TRT World’ü sahip olduğu vizyon, yaratıcılık ve başarısı sebebiyle tebrik etti. Dijital medya alanında verilen bu ödüller, çalışmaların zorlu ve yüksek standartlarla değerlendirilmesi akabinde takdim ediliyor.

Editör: TE Bilisim