TRT Belgesel, insanın ve yaşam mücadelesinin altını çizmeye devam ediyor. Belgesellerinin temeline insan hikayelerini alan TRT Belgesel, beğeni ile izlenen yapımları Küresel Tehdit ve Usta Eller’in yeni bölümlerini cumartesi günü ekrana getiriyor. Koronavirüsün ortaya çıkışından yayılım hızına kadar her ayrıntıyı inceleyen belgesel Küresel Tehdit, yeni bölümüyle izleyicileri ekran karşısına kilitleyecek.

 

Küresel Tehdit: Kovid 19 yeni bölümüyle saat 12.35’te TRT Belgesel’de

 

Hayatımızı tehdit eden bir virüsün, sıradan bir bulaşıcı hastalık değil yüzyılın salgını olduğunu anlatan Küresel Tehdit: Kovid 19, üçüncü bölümüyle cumartesi günü izleyici ile buluşacak.Belgeselin yeni bölümünde salgının tedbirsizlik ve ihmaller sonucunda Avrupa’da yol açtığı facia ekrana gelecek.

 

Usta Eller yeni bölümüyle saat 22.30’da izleyici karşısına çıkıyor

 

Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde mesleğini yıllardır kesintisiz bir şekilde ilkel olarak icra eden ustaların hikayelerini konu alan Usta Eller, unutulmaya yüz tutmuş meslekleri izleyici ile buluşturmaya devam ediyor.

 

Ustaların hayatlarını ve yaşadıkları bölgeleri de inceleyen belgeselin yeni bölümünde Tokat’a bağlı Başçiflik ilçesine gidilecek. Geleneksel ipli kayak kültürünün son temsilcilerinden Jet Mustafa'nın ve zorlu kış şartlarında ipli kayak kültürünü ayakta tutmaya çalışan ilçe sakinlerinin azim dolu hikayeleri ekrana gelecek.

 

Editör: TE Bilisim